Cautare
, Contributor

Energie |
|

OMV investește 25 milioane de euro pentru construirea unei centrale de hidrogen pe bază de electroliză în Austria

OMV va construi o centrală pentru producerea hidrogenului din surse regenerabile din Austria, cu o investiție de 25 milioane de euro.   
OMV

Alături de Kommunalkredit Austria, creditor specializat în finanțarea proiectelor din energie și infrastructură, OMV va construi o centrală pentru producerea hidrogenului din surse regenerabile în Austria.

Centrala va avea o putere de 10 MW și va produce anual până la 1.500 de tone de hidrogen verde, folosind tehnologia de electroliză PEM.

Prin construirea celei mai mari centrale de hidrogen pe bază de electroliză din Austria aducem o nouă contribuție la reducerea emisiilor de CO2 și la îndeplinirea obiectivelor climatice, pentru care hidrogenul este o tehnologie-cheie. Am optat în mod deliberat pentru producția de hidrogen verde la scară industrială, deoarece îi vedem potențialul – pentru utilizarea rutieră cu emisii reduse de carbon, precum și pentru reducerea emisiilor de CO2 în activitățile industriale”, spune Thomas Gangl, directorul operațional al OMV Downstream. 

Potrivit companiei, noua centrală de hidrogen va intra în funcțiune în a doua jumătate a anului 2023.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii