FacebookTwitterLinkedIn

Aceleaşi surse au precizat că Urdăreanu a purtat tehnică de înregistrare la una dintre întâlnirile pe care le-a avut cu Ludovic Orban, înregistrându-l pe acesta când îi cerea 50.000 de euro, bani care urmau să ajungă la doi patroni de televiziune, Sorin Oancea, directorul B1 Tv, şi Cozmin Guşă, acţionarul postului Realitatea Tv, pentru a îşi asigura apariţiile televizate în timpul campaniei electorale.

Sursele citate au precizat că Ludovic Orban ar fi încercat să negocieze promovarea şi cu o altă televiziune, însă costurile erau prea mari.

VEZI AVEREA LUI TIBERIU URDĂREANU ÎN TOP 500 MILIARDARI FORBES!

Potrivit procurorilor, Urdăreanu a acceptat înţelegerea „în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri”.

Înregistrarea ambientală făcută de Tiberiu Urdăreanu a fost depusă ca probă, în dosar.

Sorin Oancea, director general al postului de televiziune B1 Tvşi Cozmin Guşă, acţionar al postului Realitatea Tv, au fost audiaţi ca martori în acestă cauză, ambii susţinând că nu au cerut şi primit bani de la Ludovic Orban.

Ludovic Orban nu a intrat în posesia banilor pe care i-a solicitat lui Urdăreanu, fiind necunoscut motivul pentru care ulterior nu s-a mai întâlnit cu omul de afaceri.