FacebookTwitterLinkedIn

Consiliul Concurenţei a anunţat marţi, 17 noiembrie, că a autorizat tranzacţia prin care omul de afaceri Gheorghe Bîlteanu vrea să preia companiile Industrial Energy şi Romenergo, prin intermediul societăţii Albertha, potrivit news.ro.

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care domnul Gheorghe Bîlteanu intenţionează să preia companiile Industrial Energy şi Romenergo, prin intermediul societăţii Albertha“, arată autoritatea.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

“În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea să cu un mediu concurenţial normal“, mai arată autoritatea de concurenţă.

Gheorghe Bîlteanu este fondatorul grupului de firme Romenergo, fost administrator la SIF Muntenia. Compania Industrial Energy are ca obiect principal de activitate comercializarea energiei electrice, iar Romenergo este specializată în realizarea de lucrări tehnice de infrastructură şi reabilitare pentru proiecte în domeniul energiei.