Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Omul de afaceri Corneliu Idu a murit de COVID-19. Constănțeanul i-a sprijinit la începutul carierei pe jucătorii de tenis Simona Halep şi Horia Tecău

Corneliu Idu, unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din Constanţa, a murit de COVID-19 la vârsta de 70 de ani. Constănțeanul i-a sprijinit la începutul carierei pe jucătorii de tenis Simona Halep şi Horia Tecău.  
Corneliu Idu.jpg

Corneliu Idu apărea în 2010 în Forbes Top 500, cu o avere de aproximativ 115 milioane de euro. El deţinea firme de shipping, dar şi societăţi în domeniul activităţilor portuare. Corneliu Idu avea şi o bază de tenis în staţiunea Mamaia, unde s-au disputat mai multe competiţii interne şi internaţionale. De altfel, aceasta a găzduit în urmă cu trei ani şi meciul de Fed Cup dintre România şi Marea Britanie.

Omul de afaceri deţinea 51% din acţiunile operatorului portuar Comvex, afacere de peste 100 de milioane de lei în 2019, prin care este controlat tot importul şi exportul de minereuri de fier, cărbuni, cocs şi bauxită din portul Constanţa.

Iată ce scria Forbes în 2010 despre Corneliu Idu

Cunoscut în Constanţa ca un de om afaceri important din punct de vedere financiar, Corneliu Idu (foto stânga) şi-a propus ca anul acesta să pună pe picioare cel mai mare terminal de gaz petrolier lichefiat (GPL) de la Marea Neagră. Afaceristul constănţean a anunţat încă din 2009 o investiţie totală care se va ridica la circa zece milioane de euro şi care va fi realizată prin intermediul societăţii Octogon Gas&Logistics, companie controlată de familia Idu. Potrivit businessmanului, lucrările noului terminal de la Marea Neagră au demarat la sfârşitul anului trecut, când a fost semnat un contract de finanţare cu Banca Transilvania. Conform planurilor iniţiale, terminalul trebuia să fie finalizat în prima lună din 2010, însă iarna grea le-a pus câteva piedici.

Din detaliile oferite de familia Idu rezultă  că terminalul construit de Octogon Gas&Logistics va dispune de zece rezervoare, cu o capacitate de stocare de 4.000 de metri cubi, iar terenul aferent investiţiei, situat în Portul Midia, are o suprafaţă de peste două hectare. După finalizarea lucrărilor, Portul Midia va avea două terminale maritime pentru GPL: unul deţinut de ButanGas, firmă condusă şi deţinută de Veronica Guşă de Drăgan, şi un altul construit de Octogon Gas&Logistics. Fiul afaceristului, Bogdan Idu, actual director general al societăţii Octogon Gas&Logistics, a declarat că echipamentele au fost achiziţionate din Europa, iar în paralel au fost demarate lucrările la un dig de acostare, unde pot veni şi nave de 2.500 de tone. Idu jr. a mai spus că gazele petroliere lichefiate, descărcate la Midia, vor fi livrate atât pe piaţa românească, dar şi exportate în Bulgaria, Ungaria şi Serbia. În paralel, compania Idu Shipping a realizat anul trecut o cifră de afaceri de trei milioane de euro şi un profit de 2,6 milioane de euro. În afară de participaţiile la companiile Comvex, Idu Shipping şi Octogon, constănţeanul şi familia sa mai deţin proprietăţi imobiliare, evaluate la câteva milioane de euro. Corneliu Idu este pasionat de tenis şi a investit circa cinci milioane de euro într-o bază sportivă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii