FacebookTwitterLinkedIn

Alin Giurea, omul care a condus Pambac, unul dintre producătorii importanţi de paste făinoase din România, a decis,  după exitul din această companie, să se reorienteze către afaceri cu potential de creştere. Astfel a devenit principalul investitor din Start&Grow 2014, a finanțat deja două start-up-uri înscrise în program și este în discuții avansate cu alte trei echipe de antreprenori. Sumele investite în cele două afaceri se încadrează în plafonul de până la 500.000 de euro iar Alin Giurea deține sub 50% din firmele pe care le-a finanțat.

Una din companiile în care Alin Giurea a devenit acționar este Benefit, lansată de Adrian Sârbu, Adriana Dumitru și Stelian Bogza. Businessul funcționează ca un magazin online, prin care angajații au acces la o gamă variată de beneficii flexibile, în limita bugetului setat de angajator.

“Este o investiție cu mare potențial de dezvoltare. Orice CEO și/sau Board executiv al unei firme care într-adevăr consideră salariații «bunul cel mai de preț» de care dispune, și face acest lucru nu numai declarativ, acordă atenție ofertei Benefit și astfel  descoperă realele avantaje ce pot fi obținute prin colaborarea cu această echipă de tineri antreprenori. Este un concept care are deja succes în afara țării, în marile economii, și care acum este aplicat și dezvoltat și în România”, declară Alin Giurea.

Cea de-a doua companie în care Alin Giurea a devenit acționar este Fashion Tribes, fondată de Adina Mocănașu. Fashion Tribes operează platforma Fashiontribes.ro, o comunitate de “triburi” stilistice, reunite într-un magazin online de îmbracăminte, accesorii, produse cosmetice și parfumuri, destinat femeilor, bărbaților și copiilor.

“Investiția în comerțul online a fost una dintre intențiile și dorințele mele, având în vedere ritmul interesant de creștere al acestui gen de afaceri din ultimii ani. Diferența între succesul și insuccesul unei astfel de afaceri o face cu siguranță echipa aflată la conducere, cea care creează strategia, diferențierea, diversificarea și, desigur, conferă încredere investitorilor să li se alăture și să asigure cash-ul necesar creșterii. Intrarea ca partener în Fashion Tribes a fost, de asemenea, decisă de ideea care o diferențiază și totodată îi oferă acel “ceva” în plus față de competiție, iar Adina Mocănașu, cea care a pornit afacerea, mi-a inspirat încrederea care m-a făcut să investesc. Nu în ultimul rând, decizia mi-a fost destul de mult influențată de fiica mea Ioana, care are o afinitate față de acest gen de afaceri și care a simțit potențialul de dezvoltare în perioada următoare, alegând chiar să ofere propria expertiză și propriile idei echipei fondatoarei”, declară Alin Giurea.

După stabilirea cadrului general al parteneriatului, Alin Giurea și echipele de antreprenori au primit sprijinul unei echipe de avocaţi ai Ţuca Zbârcea & Asociaţii, pentru definitivarea tranzacțiilor.