Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

CORONAVIRUS |
|

OMS: Varianta Delta a Covid-19 este cea mai rapidă și mai puternică de până acum

Varianta Delta a coronavirusului, descoperită în India, este mai contagioasă și poate ajunge mai ușor la persoanele vulnerabile, care nu sunt vaccinate, avertizează Organizația Mondială a Sănătății (OMS).
Health,Employee,Doctor,Holding,Medical,Face,Mask,With,Who,(world

OMS a transmis în urmă cu câteva zile că varianta Delta devine dominantă la nivel mondial. Studiile sugerează că este cu aproximativ 60% mai transmisibilă decât Alfa, varianta apărută în Marea Britanie, care este la rândul ei mult mai contagioasă decât tulpina iniţială, potrivit Digi24.

Varianta Delta s-a răspândit până acum în cel puțin 92 de ţări.

„Au apărut foarte multe variante, cu atribute asemănătoare. E ca și cum ai încerca să deschizi un lacăt cu cifru. Unele variante ale virusului au nimerit anumite cifre, alte variante au nimerit alte cifre, dar până acum niciunul dintre virusuri nu a găsit combinația de transmisibilitate și letalitate. Varianta Delta (descoperită în India, n.red.) este cea mai puternică, mai rapidă și mai adaptată dintre toate.

Va ajunge la persoanele vulnerabile mai eficient decât variantele anterioare. Dacă mai sunt persoane vulnerabile nevaccinate, riscul pentru ele este și mai mare”, a declarat Michael Ryan, director executiv al OMS.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii