Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

OMS studiază o posibilă legătură între COVID-19 și maladia Kawasaki

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunțat că va studia  o posibilă legătură între COVID-19 şi maladia Kawasaki, un sindrom inflamator care afectează copiii.
Coronavirus

„Ipoteze iniţiale indică faptul că acest sindrom ar putea fi legat de COVID-19 (…). Solicităm tuturor clinicienilor din întreaga lume să lucreze cu autorităţile naţionale şi cu OMS pentru a fi în alertă şi a înţelege mai bine acest sindrom care afectează copiii”, spune directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„Este crucial să se caracterizeze cu precizie şi urgent acest sindrom clinic, pentru a înţelege cauzalitatea sa şi pentru a descrie protocoalele de tratament”, a adăugat el, potrivit Agerpres.

OMS a dezvoltat o definiţie preliminară şi a pus la dispoziţia medicilor un formular de declaraţie pentru orice caz suspect de Sindrom de răspuns inflamator sistemic (SRIS).

 Cazurile înregistrate în întreaga lume sunt rare şi rolul noului coronavirus în dezvoltarea infecţiei rămâne necunoscut, a subliniat Michael Ryan, responsabil pentru programele de urgenţă din cadrul OMS.

„Nu ştim dacă este virusul cel care atacă celulele sau dacă este răspunsul imunitar” excesiv care provoacă inflamaţia, cum este în cazul febrei Ebola, a explicat el.

Boala a intrigat autorităţile sanitare din mai multe ţări în ultimele două săptămâni, deşi copiii nu sunt decât puţin afectaţi de forme grave de COVID-19.

 

Simptomele pentru sindromul inflamator sunt febră ridicată, dureri abdominale şi tulburări digestive, erupţie cutanată, conjunctivită şi inflamare a cavităţii bucale. Acestea sunt asemănătoare cu cele ale bolii Kawasaki, care afectează copiii şi provoacă inflamarea vaselor de sânge.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii