FacebookTwitterLinkedIn
Experții OMS au remarcat însă creșterea constantă din ultimele trei săptămâni atât în bilanțurile zilnice, cât și în intenția de vaccinare. Ei au subliniat că este important ca România să se concentreze pe furnizarea vaccinurilor către categoriile vulnerabile, ca vârstnicii, bolnavii cronici și alte categorii la risc.
România a depăşit 6 milioane de persoane vaccinate anti-COVID cu cel puţin o doză.
De asemenea este necesar ca medicii și cadrele medicale nu doar să se vaccineze anti-COVID-19, ci şi să recomande populației vaccinarea, notează Radio România Actualități.
OMS a dat asigurări că va colabora îndeaproape cu reprezentanții instituțiilor implicate în derularea acțiunilor de vaccinare, inclusiv pentru dezvoltarea unor strategii de comunicare printr-o mai bună înțelegere a motivelor nivelului scăzut de vaccinare în grupurile de populație.
În prezent, conform datelor prezentate de autoritățile române, sunt diferențe mari în acoperirea vaccinală de la un județ la altul, cu cele mai scăzute în nord-est și în sud, de asemenea între grupele de vârstă, aproximativ 50% la persoanele între 50 și 69 de ani, dar numai în jur de 20% la cele de peste 80 de ani.