Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

OMS. Noi recomandări în cazul evenimentelor cu public numeros

Organizația Mondială a Sănătății a publicat un nou set de recomandări adresate guvernelor, autorităților din domeniul sănătății și entităților implicate în organizarea de evenimente locale/internaționale.
 aboneaza-te
evenimente in aer liber coronavirus

OMS recomandă ca în primul rând autoritățile și organizatorii de evenimente să facă o evaluare a riscurilor înaintea oricărui eveniment, având în vedere următoarele aspecte:

  • Caracteristicile generale ale evenimentului (locație, dimensiune/tip, interior/exterior, densitatea mulțimii etc.)
  • Numărul și caracteristicile cheie ale participanților așteptați la eveniment (vârstă, starea de sănătate, locurile/țările de proveniență etc.)
  • Modurile de interacțiune a participanților în timpul evenimentului
  • Durata preconizată a evenimentului
  • Capacitatea sistemului de sănătate al țării gazdă de a detecta și gestiona cazuri de COVID-19

O secțiune distinctă a ghidului este dedicată măsurilor de prevenire și control care trebuie aplicate în procesul de organizare a evenimentului: în faza de planificare, faza operațională și faza post-eveniment.

Pentru prima fază ar trebui să existe mecanisme clare de relaționare și comunicare între toate părțile relevante – organizatori, autorități, autorități sanitare etc. Sunt necesare, de asemenea, un plan de pregătire și răspuns în caz de urgență și o evaluare a resurselor necesare, umane și materiale – echipamente de protecție, consumabile medicale, camere de izolare etc.

În faza operațională, OMS recomandă: reglarea fluxului și densității participanților; asigurarea condițiilor de igienizare a mâinilor; asigurarea de memento-uri vizuale privind măsurile preventive de bază și urgențele; supravegherea participanților; menținerea duratei evenimentului la minimum pentru a limita contactul dintre participanți; aplicarea de măsuri suplimentare pentru persoanele cu risc major de îmbolnăvire (persoane în vârstă sau cu afecțiuni medicale preexistente).

Faza post-eveniment asigură modalitățile de intervenție în cazul raportării de cazuri COVID-19 în timpul sau după terminarea evenimentului. Pentru aceasta ar trebui stabilite proceduri de relaționare și comunicare între organizatorii de evenimente și autoritățile locale și naționale din domeniul medical.

Ghidul poate fi consultat pe site-ul OMS.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii