Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

OMS lansează un studiu global cu patru posibile tratamente împotriva virusului COVID-19

Organizația Mondială a Sănătății a lansat un studiu, Solidaritate, care conține patru tratamente promițătoare împotriva virusului COVID-19.
 aboneaza-te
shutterstock_1655314240

Studiul, care ar putea include mii de pacienți din zeci de țări, a fost proiectat să fie cât mai simplu, astfel încât chiar și spitalele copleșite de numărul pacienților cu COVID-19 să poată participa. Cercetătorii au sugerat zeci de medicamente pentru testare, dar OMS se concentrează asupra patru tratamente care ar putea funcționa: un compus antiviral experimental numit remdesivir; medicamente contra malariei, o combinație de două medicamente contra HIV, lopinavir și ritonavir; și aceeași combinație, plus interferon-beta. Anumite date cu privire la funcționarea acestor tratamente au fost făcute publice,  de exemplu, un studiu din China a ajuns la concluzia că cele două medicamente folosite pentru a trata HIV, nu funcționează și pentru tratarea virusului COVID-19.

Acestea sunt cele patru tratamente incluse în noul studiu, denumit Solidaritate de către OMS:

Remdesivir

A fost dezvoltat inițial pentru a combate Ebola și virușii asociați. Acest medicament i-a fost adminstrat unui pacient din SUA, infectat cu virusul COVID-19, când starea lui s-a agravat, după ce a primit medicamentul, starea lui s-a îmbunătățit a doua zi, însă asta nu înseamnă că tratamentul este sigur și eficient. Totuși un cercetător a declarat că remdesivir are cel mai bun potențial pentru a fi utilizat în clinici.

Cloroquina și hidroxiclorochina

Societatea de Medicină din SUA a publicat un ghid pentru îngrijirea pacienților care sunt infectați cu virusul COVID-19. În ghid ei au menționat că nu există dovezi suficiente pentru a emite o recomandare privind utilizarea clorochininei sau hidroxiclorochinelor la adulții bolnavi cu COVID-19. În special, hidroxiclorochina poate face mai mult rău decât bine. Medicamentul are multe efecte secundare și, uneori, poate afecta funcționarea inimii. Deoarece persoanele cu afecțiuni cardiace prezintă un risc mai mare de a contacta COVID-19, aceasta este o problemă, spune David Smith, medic de boli infecțioase la Universitatea din California, San Diego.

Ritonavir / lopinavir

Primul studiu împotriva COVID-19, în care s-a folosit această combinație de medicamente nu a fost încurajator. Medicii din Wuhan, China, au administrat medicamentele unui grup de 199 pacienți: mai exact două pastile de lopinavir / ritonavir de două ori pe zi. Nu au observat nicio diferență semnificativă. Medicii au avertizat însă că pacienții erau foarte bolnavi așa că este posibil ca tratamentul să fi fost administrat prea târziu pentru a ajuta. În timp ce medicamentul este în general sigur, dacă pacientul mai primește și alte medicamente, combinația acestora poate provoca leziuni hepatice semnificative, avertizează medicii.

Ritonavir / lopinavir + interferon beta

Cercetătorii avertizează că utilizarea acestei combinații de medicamente, la pacienții cu COVID-19 aflați în stare gravă poate fi riscantă deoarece dacă se administrează prea târziu, ar putea duce cu ușurință la deteriorarea țesuturilor în loc să ajute pacienții.

Studiului Solidarity se poate schimba oricând. O comisie globală de monitorizare a siguranței datelor va examina rezultatele provizorii la intervale regulate și va decide dacă un tratament are efect sau dacă trebuie eliminat. OMS speră, de asemenea, să facă un studiu de prevenție pentru a testa medicamente care ar putea proteja medicii împotriva infecțiilor, folosind același protocol de bază.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii