FacebookTwitterLinkedIn

Într-un astfel de context, un oficial din cadrul organizației a declarat vineri că ancheta ce face referire la originile Covid-19 este „otrăvită de politică,” informează CNBC.

„A pune OMS într-o poziţie aşa cum a fost pusă este foarte nedrept faţă de ştiinţa pe care încercăm să o realizăm şi ne pune, ca organizaţie, într-o poziţie imposibilă de a oferi răspunsurile dorite de lume”, a afirmat Dr. Mike Ryan, director executiv al Programului OMS de Urgenţă Sanitară, care a întrebat dacă ţările ar putea separa politica de ştiinţă.

Un raport al agenţiilor americane de informaţii dezvăluit de Wall Street Journal (WSJ) a arătat că trei cercetători de la laboratorul chinez de studiere a viruşilor s-au îmbolnăvit în noiembrie 2019 având simptome asemănătoare coronavirusului şi au ajuns la spital.

În umbra ultimelor situații, președintele Joe Biden a solicitat, în urmă cu câteva zile, agenţiilor de informaţii să efectueze „un raport cu privire la cea mai actualizată analiză a originilor Covid-19, dacă a apărut din contactul uman cu un animal infectat sau dintr-un accident de laborator”.

Organizația Mondială a Sănătății a fost acuzată în mod repetat că a permis guvernului chinez să evite o investigaţie aprofundată asupra originilor Covid-19, care a fost descoperit pentru prima dată la Wuhan, la sfârşitul anului 2019.

În cadrul unei investigații pe care OMS a realizat-o la începutul lui 2021 cu privire la originea pandemiei, instituția a concluzionat că riscul unui accident de laborator este „extrem de scăzut”.