Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

OMS cere Statelor Unite să nu rupă relațiile de colaborare  

Organizația Mondială a Sănătății a declarat luni că speră ca președintele Trump să-și reconsidere decizia de a pune capăt relației cu OMS, informează Reuters.
 aboneaza-te
UNO, WHO

„Lumea a beneficiat mult timp de implicarea puternică a Statelor Unite”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„Contribuția și generozitatea guvernului SUA și a poporului american de-a lungul acestor decenii a fost imensă și a făcut o diferență mare în sănătatea publică la nivel mondial”, a spus Tedros. „Dorința OMS este ca această colaborare să continue.“

Președintele S.U.A., Donald Trump, a declarat săptămâna trecută că Statele Unite va rupe relațiile cu OMS, acuzând organizația că a devenit o marionetă a Chinei: a„China are control total asupra Organizației Mondiale a Sănătății, în ciuda faptului că are o contribuție de doar 40 de mil. de dolari pe an, comparativ cu cea a Statelelor Unite, care este de aproximativ 450 de mil. de dolari pe an”, a declarat Trump. „Pentru că a eșuat în realizarea reformelor solicitate și atât de necesare, astăzi vom încheia relația noastră cu OMS și vom redirecționa aceste fonduri către alte nevoi urgente de sănătate publică globală”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii