Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

OMS a anunțat care sunt cele 11 țări europene cu creșteri semnificative de cazuri COVID-19

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat o nouă creștere accelerată de cazuri de coronavirus în Europa. Astfel, a nominalizat 11 țări unde epidemia înregistrează noi recorduri, două dintre acestea fiind la graniță cu România.  
 aboneaza-te
Coronavirus în Europa

Cele 11 țări sunt Suedia, Moldova, Ucraina,  Macedonia de Nord, Albania, Bosnia-Herțegovina, Azerbaidjan, Kazahstan, Kârgâzstan, Armenia și Kosovo, informează BBC. Două dintre ele au graniță directă cu România, iar alte trei fac parte din fosta Iugoslavie. Deși numărul de cazuri COVID-19 a crescut în 30 de țări europene în ultimele două săptămâni, OMS consideră că cele 11 sisteme de sănătate pot intra în colaps din cauza epidemiei.

În același timp oficialii Organizației Mondiale a Sănătății apreciază răspunsul rapid și adecvat în izolarea focarelor de infecție în cazul a patru țări: Germania, Polonia, Spania și Israel.

OMS a raportat în regiunea europeană peste 2,6 milioane de cazuri de COVID-19 și peste 195.000 de decese – 54 de țări și 7 teritorii din Europa, Orientul Mijlociu și Asia Centrală. Zilnic sunt raportate aproape 20.000 de cazuri noi și aproximativ 700 de decese.

OMS estimează că situația epidemică se va calma pe timpul verii, dar nu va dispărea, numărul de noi cazuri fiind în creștere din toamnă, când Covid-19 se poate suprapune cu gripa sezonieră, cu pneumonia și alte boli.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii