Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

OMS a ascuns informații despre coronavirus la cererea Chinei

Un raport al Serviciilor de informații germane arată că, la cererea Chinei, Organizația Mondială a Sănătății a ascunt informații despre coronavirus.
xi jinping

Serviciile Federale de Informații germane dezvăluie că președintele Xi Jinping a cerut directorului Organizației Mondiale a Sănătății să țină secret informații despre transmiterea de la om la om a coronavirusului și, totodată, să amâne declararea pandemiei, scrie publicația Daily Mail.

Astfel, agenții germani de informații au estimat că, la nivel global, lupta împotriva epidemiei a fost întârziată cu aproximativ 4 – 6 săptămâni. În tot acest timp, printr-un comunicat, Organizația Mondială a Sănătății neagă acuzațiile aduse.

OMS se confruntă cu acuzații serioase cu privire la răspândirea epidemiei de coronavirus, ținând partea Chinei care ar fi întârziat luarea măsurilor în vederea limitării răspândirii coronavirusului.

Un raport al Serviciilor Federale de informații Germane, citat de publicația Der Spiegel, punctează că Xi Jinping l-a sunat personal pe directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății.

În data de 21 ianuarie 2020, președintele Chinei Xi Jinping i-a cerut lui Tedros Adhanon Ghebreyesus, directorului Organizației Mondiale a Sănătății, să nu facă publice informații privitoare la transmiterea de la om la om a noului tip de coronavirus și să amâne declararea unei pandemii. BND estimează că, la nivel global, o lipsă a transparenței din partea Chinei a întârziat cu 4 până la 6 săptămâni lupta împotriva virusului, se precizează în raportul serviciilor germane, obținut de Der Spiegel.

Discuția venea la o săptămână distanță după ce OMS anunța global că nu există dovezi că virusul s-ar transmite de la om la om, ca la o altă săptămână distanță să se răzgândească și să recunoască transmiterea, dar limitată.

Directorul OMS și președintele Xi Jinping nu au vorbit niciodată la telefon, cu atât mai mult în data de 21 ianuarie. Aceste rapoarte false distrag atenția de la eforturile OMS și ale întregii lumi de a lupta cu pandemia coronavirus, precizează comunicatul de presă al OMS.

Raportul vine după un document similar al Departamentului pentru Securitate Internă al Statelor Unite, obținut de Associated Press, în care China este acuzată că a tăinuit cu premeditare amploarea epidemiei Covid-19 cu scopul de a-și face stocuri de medicamente și materiale de protecție.

Lumea are nevoie de răspunsuri la aceste întrebări, nu doar pentru acum,dar și pentru a ne asigura că este redus la minimum riscul ca o astfel de situație săs e repete, cu mii de vieți pierdute și un cost economic uriaș pentru întreaga lume, a declarat Mike Pompeo, șeful diplomației americane.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii