Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

OMS: 76 milioane dolari pentru spitalele din Liban după explozie

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat miercuri că a solicitat ajutor financiar pentru Liban în valoare de 76 de milioane de dolari, după ce explozia masivă de la Beirut de săptămâna trecută a distrus spitale și clinici.
 aboneaza-te
Liban

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat miercuri că a solicitat ajutor financiar pentru Liban în valoare de 76 de milioane de dolari, după ce explozia masivă de la Beirut de săptămâna trecută a distrus spitale și clinici, informează Reuters.

Libanul se confrunta deja cu o criză financiară și o creștere a numărului de noi cazuri de coronavirus înainte de explozia din 4 august care a avut loc în portul din Beirut.

Explozia a distrus trei spitale, în timp ce alte trei spitale funcționează la o capacitate redusă. Astfel, numărul de paturi în spitalele publice și private s-au redus cu 500-600, au declarat oficialii OMS într-o conferință de presă online.

Rana Hajjeh, directorul regional OMS, a declarat „La o săptămână după explozie, Organizația Mondială a Sănătății este încă îngrijorată de sănătatea și bunăstarea persoanelor care au fost rănite, care au pierdut persoane dragi sau au rămas fără adăpost și este de așteptat ca (recuperarea) după durerea psihologică produsă de explozie să dureze mult mai mult timp ”.

Pierderea paturilor din spitale are implicații clare asupra gestionării pandemiei de coronavirus în Liban. Până în prezent, OMS a adus 25 de tone de echipamente de protecție pentru personalul medical, a distribuit consumabile pentru 2.000 pacienți din 10 spitale și lucrează cu 11 echipe medicale sosite din alte țări pentru a da o mână de ajutor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii