Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Omniasig a înregistrat o creștere de peste 9% a primelor brute subscrise în prima jumătate a anului, în valoare de peste 558 mil. lei

Omniasig Vienna Insurance Group a înregistrat, în prima jumătate a acestui an, o creștere cu peste 9% a primelor brute subscrise, față de aceeași perioadă din 2017.
shutterstock_finantare-credit-bani-money

În primul semestru al acestui an, compania a înregistrat prime brute subscrise în valoare totală de peste 558 de milioane de lei. Profitul net înregistrat în acest interval, conform standardelor de raportare IFRS în scop de consolidare, a fost de peste 13 milioane lei, în creștere față de valoarea perioadei similare din 2017. Tot în creștere, cu peste 8%, a fost și volumul total al despăgubirilor plătite, respectiv de peste 306 milioane lei.

“În prima jumătate a anului, OMNIASIG și-a menținut structura echilibrată a portofoliului (auto versus non-auto), cu scopul dezvoltării sustenabile a business-ului companiei. Creşterile înregistrate pe principalele linii de asigurare subliniază faptul că strategia noastră de dezvoltare are sucess și aduce rezultatele așteptate” , a spus Mihai Tecău, Președinte Directorat, Omniasig Vienna Insurance Group.

Segmentul Property (Clasa asigurărilor de incendiu și calamități naturale) a crescut în prima jumătate a anului curent cu mai mult de 4% față de același interval din 2017.

În ceea ce privește segmentul asigurărilor auto (CASCO şi RCA), ambele au evoluat pozitiv. Astfel, Omniasig a înregistrat, cumulat pe cele două linii, prime brute subscrise de peste 388 milioane lei. Pe linia CASCO, primele brute subscrise au crescut cu peste 12% față de același interval din anul anterior, iar linia RCA a înregistrat o creștere de peste 4%. Evoluția pozitivă pe linia RCA a avut la bază o creştere a numărului de poliţe vândute, aspect corelat însă, în același timp, și cu o scădere semnificativă, ca efect al evoluțiilor din piață, precum și al modificărilor legislative de anul precedent, a primei medii la nivel de portofoliu, în comparație cu aceeași perioadă din 2017.

Valoarea totală a despăgubirilor plătite, cumulat pe cele două linii de asigurări auto, a fost de peste 278 milioane lei, cu peste 12% mai mult decât în primul semestru din 2017. Pe linia RCA, s-a înregistrat o creștere a ratei daunei, generată atât de scăderea primei medii, dar și de creșterea daunei medii.

Numărul de reclamații înregistrate unic per petent și per caz de către Omniasig n primele şase luni ale anului 2018 a fost în cuantum de doar 277. Raportat la numărul polițelor de asigurare emise de companie în primul semestru al anului curent şi care nu au fost anulate, numărul de petiții înregistrate unic per petent și per caz reprezintă doar 0,043% din acestea.

Totodată, raportat la numărul de dosare de daună avizate în primul semestru al anului 2018, numărul de reclamații înregistrate unic per petent și per caz reprezintă doar 0,353% dintre acestea.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piața asigurărilor în Austria precum şi in Europa Centrală şi de Est.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii