Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

Omilos Oradea cere intrarea în insolvență

Proprietarul parcului comercial Era Shopping Park Oradea, parte a portofoliului fondului britanic de investiţii Argo Real Estate Opportunities Fund (AREOF), solicită deschiderea procedurii simplificate a insolvenţei, ca urmarea a unei dispute legale cu firma “Construcţii Bihor”.

”SC Omilos Oradea Srl (Omilos Oradea), proprietarul parcului comercial Era Shopping Park Oradea solicită deschiderea procedurii simplificate a insolvenţei, ca urmare a pierderii unei dispute legale pentru suma de 3,2 mil. euro, cu compania de construcţii “Construcţii Bihor” (Constructorul), care a participat la procesul de construire a centrului comercial”, se arată într-un comunicat al companiei.

În anul 2009, Omilos Oradea a încredinţat către firma Construcţii Bihor extinderea parcului comercial, respectiv construirea galeriei comerciale. Potrivit reprezentanțior Omios, în procesul verbal de recepţie, beneficiarul (Omnilos Oradea) a raportat, iar Constructorul a confirmat o serie de obiecţiuni; au fost semnalate o serie de nereguli în ceea ce priveşte calitatea unor lucrări. În plus, Omilos Oradea a contestat și cantităţile de materiale de construcţii.

Anul trecut, compania Construcţii Bihor s-a adresat Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă CCIR. Prima rundă de arbitraj a desemnat câştigătoare compania de construcţii şi ca urmare Constructorul a iniţiat procedura de executare a bunurilor mobile şi imobile deţinute de Omilos Oradea. ”Ca urmare a acţiunilor Constructorului, Omilos Oradea şi partenerii săi consideră că reorganizarea societăţii în cadrul procedurii  simplificate a insolvenţei este în interesul Omilos Oradea şi al creditorilor. Insolvenţa voluntară va garanta protecţia şi va minimiza impactul disruptiv cauzat de acţiunile ostile ale Construcţii Bihor. Omilos Oradea va conlucra cu creditorii pentru a restructura nivelul datoriei şi pentru a continua operaţiunile fără întrerupere”, se precizează în comunicat.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii