FacebookTwitterLinkedIn

Omer Susli, proprietarul Praktiker România, a achiziţionat magazinele din Ploieşti şi Constanţa, împreună cu terenurile aferente, prin finanţare din partea CEC Bank. Până la momentul achiziţiei, retailerul de bricolaj opera în cele două locaţii în baza unor contracte de închiriere.

Praktiker România operează 27 de magazine, în 23 de oraşe din țară, dintre care deține cinci, pe cele din Piatra Neamţ, Galaţi, Focşani, Ploieşti şi Constanţa.

„Am resimţit trendul ascendent al magazinelor Praktiker România imediat după momentul preluării companiei, în 2014. De atunci, ne-am menţinut creşterea an de an, lucru ce a motivat şi dorinţa noastră de expansiune la nivel naţional. Decizia achiziţiei celor două magazine din Ploieşti şi Constanţa am luat-o, în primul rând, datorită încrederii pe care o am în acest business şi în evoluţia sa pe termen mediu şi lung.

Un alt motiv care a stat la baza acestei achiziţii este nivelul mare al chiriilor pentru multe dintre unităţile noastre de vânzare.

Magazinele din Ploieşti şi Constanţa sunt două dintre unităţile de vânzare Praktiker ce performează foarte bine, alături de multe altele din ţară. Desigur, şi acesta este un argument în plus în favoarea investiţiei pe care am făcut-o. Magazinul din Ploieşti a fost remodelat şi redeschis oficial în luna martie a acestui an, iar cel din Constanţa a intrat recent în procesul de remodelare, redeschiderea fiind programată pentru luna mai”, a spus Omer Susli, proprietar Praktiker România.

Reprezentanţii companiei îşi doresc să achiziţioneze încă trei terenuri în Bucureşti pentru dezvoltarea de noi magazine Praktiker.

Cu siguranţă este o direcţie strategică pe care voi merge în continuare, la Praktiker. Îmi doresc să achiziţionez cât mai multe dintre magazinele noastre naţionale aflate în chirie în acest moment şi chiar să extind businessul prin achiziţia de noi terenuri pentru unităţile de vânzare Praktiker România”, a mai spus Omer Susli.

Afacerile Praktiker au ajuns, în 2015, la aproape 608 milioane de lei, cu aproxmativ 1.500 de angajați, dar avea pierderi de 10,6 milioane de lei. Oferta Praktiker România cuprinde peste 40.000 de produse, incluzând decoraţiuni pentru interior şi exterior, produse de grădinărit şi materiale de amenajări, produse sanitare, mobilă, electronice şi electrocasnice, dintre care jumătate sunt disponibile și în magazinul online Praktiker.