Cautare




, Contributor

Orologerie de lux |
|

Omega…. Ceasurile Omega…

James Bond este, printre altele, imaginea unui stil inconfundabil.  Unul dintre partenerii nelipsiți în cei 20 de ani de aventuri ale agentului 007, ceasul Omega reprezintă elementul de bază al stilului său.
JB1_SPECTRE

Cu o puternică tradiție nautică, ceasul Omega Seamaster s-a dovedit a fi un bun extrem de valoros și în momentele tensionate întâmpinate de Bond în aventurile sale. Seamaster a fost linia preferată de James Bond încă de la producţia GoldenEye, lansată în 1995. Aleasă pentru designul clasic şi tradiţia maritimă, colecţia Seamaster completează stilul dinamic al lui James Bond. În timp, modelele s-au mai schimbat, dar relația agentului 007 cu ceasul său a fost mereu la înălțime.

Omega nu are o poveste doar cu brandul James Bond, ci și cu omul din spatele acestuia, Daniel Craig, care își amintește cu drag momentul în care a cumpărat primul ceas „partener”. Atunci a avut loc și cea mai mare schimbare a vieții sale – urma să îl joace pe James Bond. Posibilitatea ca Daniel Craig să fie cel de-al șaselea actor care îl va juca pe James Bond a atras repede atenția fanilor lui 007 din toată lumea. Totuși, povestea părea ireală chiar și pentru Daniel Craig. În perioada de tatonări pentru rolul agentului 007, în timpul unei călătorii în Ungaria, actorul a cumpărat primul Omega dintr-un magazin second-hand. „M-am gândit că în cazul în care nu o să primesc rolul o să am totuși o amintire drăguță a momentului în care am fost atât de aproape de a-l primi”, spune acesta. Ceasul cumpărat de actor era un Omega Seamaster 300, fabricat în 1968, în mod ironic predecesorul modelului Seamaster 300 pe care Daniel Craig îl poartă în filmul Spectre.  Ceasul vintage cumpărat de Daniel Craig și pus în funcțiune de calibrul 565 este un model destinat scafandrilor și a fost purtat în aventuri subacvatice de către cineva care a fost în Marina Britanică Regală. Era, așadar, ceasul perfect pentru agentul 007. Amintindu-și de acel moment din viața sa, Daniel Craig spune „această poveste este istorie demult, dar eu încă port ceasul pe care l-am cumpărat atunci”. La 10 ani de la momentul în care au început să se răspândească zvonurile, Daniel Craig poartă un ceas OMEGA Seamaster 300, de data aceasta pe marele ecran, ca un reminder al faptului că visele pot deveni realitate.

GALERIE FOTO: 20 DE ANI DE OMEGA ȘI JAMES BOND

Vestea bună pentru fanii lui James Bond şi pentru colecţionarii de ceasuri este că vor putea achiziţiona modelul Omega purtat de eroul lor preferat în Spectre. Ediţia limitată Omega Seamaster 300 este disponibilă din septembrie în toată lumea, iar în România este deja disponibilă în magazinele Cellini Boutique. Din motive evidente, acest ceas este produs în ediție limitată la doar 7,007 piese. Printre caracteristicile ceasului se numără un bezel bi-direcţional rotativ, special conceput pentru scafandri şi este realizat din ceramică neagră polişată. Designul este completat de o scală de 12 ore din LiquidMetal, ce  permite citirea timpului pentru orice fus orar. Alte caracteristici unice ale ceasului includ secundarul central, alintat de producător „acadea” şi cureaua tip NATO cu 5 dungi negre şi gri. Bineînțeles, nu putea lipsi logo-ul 007, gravat pe catarama ceasului, special creat pentru fanii care vor să se simtă exact ca eroul lor preferat, James Bond. Fiecare ceas are propriul număr, gravat pe carcasă. Această identitate personală este completată de inscripția „Spectre”, care celebrează cea mai nouă aventură a lui Bond pe marile ecrane.

Fan al ceasurilor Omega, Daniel Craig și-a dorit să vadă cu ochii săi cum merge producția noului ceas Omega Seamaster 300 „Spectre”, care a fost lansat din septembrie în ediție limitată. Așadar, el a făcut o vizită specială în epicentrul industriei orologere elveţiene pentru a participa la inaugurarea noii fabrici OMEGA, din Villeret, Elveţia. Actorul, care revine în curând pe marile ecrane în Spectre, cea de-a 24-a producţie cu James Bond, a beneficiat de un tur special care a inclus şi accesul exclusiv în zona de asamblare a ceasurilor. În timpul vizitei sale i-a fost prezentat şi procesul de producţie al noului ceas Omega Seamaster 300 „Spectre”, ediţie limitată.

Pe măsură ce premiera celui de-al 24-lea film cu James Bond se apropie, echipa Omega anunță parteneriatul cu Naomie Harris. Președintele Omega, Stephen Urquhart, se arată foarte încântat de acest parteneriat: „Femeile care joacă alături de Bond sunt memorabile doar dacă spionează și ele. Naomie este printre cele mai bune pe care le-am văzut. Îndrăzneala cu care a jucat rolul din Moneypenny este fantastică. Este o onoare să o avem alături!”

De la intrigile spionajului rusesc până la sinistra lume interlopă din Spectre, Omega Seamaster a fost partenerul de nădejde al lui James Bond de-a lungul a 20 de ani de aventuri. Și încă este!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii