Cautare
, Contributor

Sănătate |
|

Olympus lansează primul iaurt bio

Olympus_Bio_3,5%.jpg
Compania Olympus, unul dintre cei mai mari producători de lactate din România, lansează Olympus Bio, primul iaurt bio local. 

Produs la fabrica de la Hălchiu, județul Brașov, Olympus Bio are în compoziție lapte care provine 100% din agriculturi bio locale, de la animale hrănite și crescute în ferme bio, și respectă cele mai riguroase standarde de calitate impuse de către organismele internaționale și naționale în domeniu. 

„Eco este egal cu bio sau organic. Ce este bio este natural, dar invers nu este adevărat”, a spus directorul general Olympus România, Ilias Pliatsikas. El a mai adăugat că, din punctul său de vedere, “piața românească este pregătită în acest moment să adopte produsele bio, urmând de altfel trendul care este în continuă creștere pe piețele dezvoltate. La nivel de piață a produselor bio în România, estimăm o creștere în volum a acesteia de 10% de la an la an”.

Iaurtul Olympus Bio este destinat în totalitate consumului intern și este distribuit în cele mai mari supermarketuri si hipermarketuri din toată țara.

“Credem în potențialul agriculturii românești și avem o tradiție în a sprijini fermierii locali prin programe dedicate care îi ajută să își îmbunătățească metoda de creștere și îngrijire a animalelor, precum și pentru a atinge standarde mai înalte de calitate în activitățile legate de colectarea laptelui. Avem deci aici materie primă de foarte bună calitate, nu este necesară importarea acesteia din afară”, a mai adaugat Ilias Pliatsikas.

Fermele bio de la care este colectat laptele folosit pentru producerea iaurtului Olympus Bio sunt foarte atent selecționate, pe baza regulilor privind sistemul de inspecție și de certificare bio stabilite de către Ministerul Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale. Aceste ferme funcționează pe sistemul circuitului închis al agriculturii, folosind sisteme cât mai apropiate posibil de cele existente în mod natural, în strânsă legătură cu sănătatea solului, a animalelor și cea a omului.

Iaurtul Olympus Bio este certificat de către organizația de certificare ecologică Bio Austria, ceea ce reprezintă o garanție a faptului că laptele bio folosit în producția iaurtului parcurge etape stricte în procesul de producție, de la momentul colectarii până la momentul obținerii produsului finit.

Produs în două variante – 0% și 3,5% -, Olympus Bio creează un nou segment de consum, cel al iaurturilor bio, în categoria cu cel mai mare volum de pe piața de lactate autohtonă: iaurturi. Lansarea Olympus Bio urmează tendințele înregistrate în obiceiul de consum al românilor, care pun preț din ce în ce mai mult pe calitatea produselor alimentare și pe originea materiilor prime.

Grupul Olympus este prezent în România din 1999. În ultimii 14 ani, a dezvoltat diverse programe de sprijinire a fermierilor români, în efortul de a îmbunătăţi metodele de creştere şi îngrijire a animalelor, pentru a atinge standarde superioare de calitate în ceea ce privește colectarea laptelui. În perioada 1999-2013, investiţia totală a grupului Olympus în România se ridică la 70 de milioane de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii