Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Afaceri |
|

Olympus Foods, investiții de peste 139 milioane de euro în Fabrica de Lapte de la Hălchiu

La zece ani de la deschiderea Fabricii de Lapte de la Hălchiu, unul dintre cei mai mari producători de lactate de pe piața locală, Olympus Foods, anunță că totalul investițiilor este de peste 139 de milioane de euro în echipamente pentru recepția și procesarea laptelui, respectiv în tehnologii performante pentru ambalarea produselor finite.
olympus

În prezent, Fabrica de Lapte funcționează la 65% din capacitatea totală, Olympus având o capacitate de recepție de peste un million de litri de lapte pe zi, notează Progresiv.

Capacitatea zilnică a liniilor de producţie ale fabricii este de 550 tone de lapte de consum la sticlă PET și UHT în ambalaje TetraPak, 170 tone de iaurt şi 120 tone de brânzeturi.

„ (…)  Celebrăm cei zece ani de reușite cu un simbol al încrederii că împreună vom putea construi un viitor mai bun, prin lansarea primului lapte ambalat în sticlă r-PET, realizată cu până la 35% plastic reciclat, 100% reciclabilă“, a declarat Dimitrios Kelas, Director General Fabrica de Lapte Brașov.

Fabrica de Lapte de la Hălchiu a fost inaugurată în 2011, ca urmare a unei investiții Greenfield de peste 55 de milioane de euro, și a fost construită pe o suprafață de 25.000 mp, în județul Brașov. În prezent, unitatea de producție ocupă o suprafață de peste 39.000 mp.

Olympus Foods a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 110 milioane de euro.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii