FacebookTwitterLinkedIn

Astfel, în urma acordului primit de la Consiliul Concurenței, OLX Group devine unicul acționar al companiei, iar managementul brokerului de credite va rămâne neschimbat, Anca Bidian fiind în continuare CEO-ul KIWI Finance.

„Suntem bucuroși să anunțăm că tranzacția a fost încheiată cu succes și suntem siguri că avem alături partenerul ideal în această nouă călătorie. Achiziția KIWI Finance vine ca rezultat al încrederii OLX Group în perspectivele de creștere a pieței din România și privim cu multă încredere acest parteneriat, care ne va ajuta să dezvoltăm și să extindem serviciile oferite clienților noștri în zona de finanțare”, a declarat Monika Rudnicka, General Manager Real Estate Europe, OLX Group.

La rândul său, Anca Bidian, CEO KIWI Finance a punctat: „începem următoarea etapă în dezvoltarea serviciilor KIWI Finance cu accelerarea transformării digitale, dezvoltarea rețelei de brokeri și extinderea parteneriatelor bancare. Suntem foarte încrezători că OLX Group este cel mai bun partener în dezvoltarea brokerajului de credite din România. Cu industria bancară în proces de maturizare și clienți din ce în ce mai sofisticați, KIWI Finance se poziționează ca un integrator de soluții financiare atât pentru piața imobiliară, cât și pentru orice altă nevoie financiară. Creșterea cu 26% a creditelor intermediate de companie față de aceeași perioadă a anului trecut ne arată pe de o parte sustenabilitatea și atractivitatea pieței imobiliare din România și, pe de altă parte, consistența și puterea anticiclică a KIWI Finance într-un an atipic pentru omenire”.

Kiwi Finance a fost fondat de către Anca Bidian în 2003. În cei 17 ani pe piață, compania a intermediat credite de peste 1,35 miliarde de euro.