FacebookTwitterLinkedIn

Reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt susțin că de la începutul lunii august aceasta este a patra exploatație comercială de suine din județul Olt în care a fost declarat focar.

În acest context, „a fost aprobat planul de măsuri privind combaterea pestei porcine africane în exploatația comercială de porci din localitatea Tufeni, unde se va aplica măsura eliminării tuturor porcilor, respectiv un efectiv de aproximativ 37.500 capete suine”, se arată într-un comunicat al instituției.

De la începutul lunii august și până în prezent, au mai fost confirmate focare de pestă porcină africană la exploatații comerciale din localitățile Ipotești, Negreni și Constantinești (Scornicești).

Un focar de PPA a fost declarat pe 27 august la o fermă din Negreni (Scornicești), unde au fost eliminați aproximativ 31.000 de porci.

În luna august au mai fost declarate focare de PPA la o fermă din comuna Ipotești (focar declarat pe 20 august), unde au fost eliminați aproximativ 30.000 de porci, precum și la o exploatație comercială din Constantinești (Scornicești), de unde au fost eliminați aproximativ 1.650 de porci, după o decizie a CLCB din data de 12 august.