Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

SmallBusiness |
|

Oliviera.ro și Quicky.ro se alătură liderului mondial al comenzilor de mâncare online și mobile Delivery Hero

Hello Hungry, companie specializată în onorarea comenzilor de mâncare pe piața din Bulgaria şi România, care operează în România platformele Quicky.ro și Oliviera.ro, se alătură familiei liderului mondial în comenzi de mâncare online și mobile Delivery Hero.
Delivery Hero

Acesta este rezultatul finalizării cu succes a tranzacţiei dintre Yemeksepeti și Hello Hungry, care operează de asemenea, prin intermediul companiei BG Menu, liderul pieţei bulgare de profil, platforma BGmenu.com.

Compania Yemeksepeti a dobândit, astfel, o participaţie minoritară în Hello Hungry, după ce a fost achiziționată, la rândul ei, la începutul lunii mai, de către Delivery Hero.

BG Menu, deţinător al BGmenu.com, este cel mai mare serviciu de comenzi de mâncare online și de catering din Bulgaria, cu peste  550 de restaurante înscrise în reţea şi 50.000 de clienţi anual.

HelloHungry a intrat pe piaţa românească în 2014, după achiziționarea paltformelor locale Quicky.ro și Oliviera.ro, concentrându-se în primă instanţă asupra pieței comenzilor de mâncare din București.

Delivery Hero, liderul global al comenzilor de mâncare online şi mobile, a anunțat achiziția Yemeksepeti într-o tranzacție evaluată la 589 milioane dolari. Tranzacția extinde şi mai mult poziția de lider de piaţă la nivel mondial al comenzilor realizate pe platforme online şi prin intermediul dispozitivelor mobile a Delivery Hero, care procesează acum aproximativ 10 milioane de comenzi lunar.

Compania Yemeksepeti a fost lansată în urmă cu 15 ani și este astăzi un brand extrem de popular în Turcia şi procesează peste 3 milioane de comenzi lunar pe pieţele mai multor ţări.

„Urcarea la bordul investitorului Yemeksepeti și, astfel, devenind parte a familiei Delivery Hero, reprezintă  un eveniment remarcabil nu numai pentru Hello Hungry și BG Menu, dar și pentru piața de livrare a produselor alimentare din Bulgaria și România. Semnarea aceastei tranzacţii arată încrederea liderilor mondiali în potențialul serios al pieţelor din Bulgaria și România”, a declarat Vladimir Davchev, fondator al BG Menu și Hello Hungry. În 2014 numărul de livrări din România și Bulgaria aproape s-a dublat față de 2013. În primul trimestru din 2015 am realizat o creștere de aproximativ 40% a livrărilor comparativ cu primul trimestru din 2014. Iar tendința va fi de creștere în următorii ani”, estimează Davchev.

La rândul său, Nevzat Aydin, CEO la Yemeksepeti, a spus: „Suntem foarte încântaţi să încheiem parteneriatul cu Hello Hungry și să contribuim la creşterea firmei. Atunci când intrăm într-o nouă piaţă, cele mai importante două elemente în asigurarea succesului sunt potențialul de creştere al pieței şi alegerea partenerului local potrivit. Atât România cât și Bulgaria au potențial pentru dezvoltarea comenzilor şi livrărilor de mâncare online, unde Hello Hungry are deja realizări remarcabile. Îmi exprim speranţele că, beneficiind de  know-how-ul și perspectiva noastră inovatoare, vom ajuta Hello Hungry să-şi continue succesul în regiune”.

BG Menu este cea mai mare companie de comenzi alimentare multi-canal din Bulgaria, cu o reţea de peste 550 de restaurante, oferind servicii în marile oraşe ale ţării. Compania intră pe piețele din regiune sub brandul Hello Hungry. În 2014 a devenit furnizorul nr.1 în România, prin intermediul platformelor Quicky.ro şi Oliviera.ro.

Fondată în 2001, Yemeksepeti este liderul pieţei livrărilor online alimentare din Turcia. Yemeksepeti operează în total în 8 țări: Turcia, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Iordania, Liban, Oman, Qatar și Grecia. Yemeksepeti s-a alăturat liderului global al comenzilor online şi mobile alimentare, grupul Delivery Hero, în 2015.

Delivery Hero a fost fondat în mai 2011 şi are sediul central la Berlin. Grupul operează pe 34 de pieţe de pe cinci continente şi are aproximativ 1.500 de angajați, fiind cea mai mare reţea alimentară din lume, cu peste 100.000 de restaurante participante. Circa 10 milioane comenzi sunt procesate la nivel global în fiecare lună. Până în prezent, Delivery Hero a beneficiat de  investiţii de peste 1 miliard de dolari.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii