Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova şi vicepreşedinte PSD, reţinută de DNA

Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova și vicepreședinte PSD, Lia-Olguța Vasilescu, a fost reținută de procutorii anticorupție pentru 24 de ore fiind acuzată de patru fapte de luare de mită, trei infracțiuni de folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și spălare de bani, urmând să fie prezentată joi Tribunalului București cu propunerea de arestarea preventivă pentru 30 de zile.
dna

Alături de aceasta sunt cercetați sub control judiciar Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei și Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociații non profit, ambii acuzați de complicitate la luare de mită.

„În cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulţi oameni de afaceri au fost determinaţi de candidatul Vasilescu Lia Olguţa, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obţinerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influenţa pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic. “Donaţiile” respective, estimate la 135.907 euro, făcute în condiţiile de mai sus, s-au concretizat atât în realizarea de materiale electorale, dar şi pentru organizarea unor spectacole în susţinerea campaniei inculpatei”, anunţă procurorii anticorupţie într-un comunicat de presă, informează Mediafax.

VEZI CE LOC OCUPĂ CRAIOVA ÎN TOPUL CELOR MAI BUNE ORAȘE PENTRU AFACERI

DNA mai precizează că în cursul anului 2014, Lia Olguța Vasilescu ar fi pretins și primit de la mai mulți oameni de afaceri, pentru și printr-o asociație non profit, suma totală de 544.209,33 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

„Concret, Vasilescu Lia Olguța a solicitat oamenilor de afaceri care aveau în derulare contracte cu Primăria Craiova, să efectueze sponsorizări către asociația reprezentantă de inculpata Popescu Elena Daniela, în vederea efectuării unor lucrări de reabilitare a fațadelor unor clădiri din municipiul Craiova”, anunță DNA.

Conform procurorilor, oamenii de afaceri au acceptat solicitările Liei Olguța Vasilescu pentru a nu întâmpina dificultăți în desfășurarea lucrărilor.

Totodat, „edilul a beneficiat în mod direct de avantaje nepatrimoniale constând în acumularea de capital electroral, aspecte invocate deja în spațiul public într-o emisiune televizată din data de 2 martie 2016”, se mai arată în comunicatul de presă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii