FacebookTwitterLinkedIn

Autoritățile de concurență din România au aprobat deja tranzacția.

În plus, se organizează reuniuni constructive cu Guvernul României în legătură cu viitoarea cooperare în Mangalia și dezvoltarea ulterioară a industriei construcțiilor navale din România”, au precizat reprezentanții companiei.

Șantierul Naval Daewoo din Mangalia a fost înființat în 1997 ca un joint-venture între Daewoo și Șantierul Naval 2 Mai Mangalia, în calitate de acționar majoritar al Daewoo.

Odată cu achiziționarea cotei majoritare în șantierul naval din Mangalia, Damen face următorul pas în consolidarea activităților sale internaționale de construcții navale și reparații navale. Curtea este răspândită pe o suprafață de 980.000 de metri pătrați, are trei uscătoare, cu o lungime totală de 982 de metri și un spațiu de prindere de 1,6 kilometri. Docurile, cu o lățime cuprinsă între 48 și 60 de metri, vor asigura Damen capacitatea de a satisface cele mai mari nave și structuri maritime. Ca atare, această mișcare reprezintă o completare strategică a portofoliului actual al șantierului naval al Damen”, au subliniat reprezentanții companiei.

Damen deține deja un șantier naval în România, la Galati, pe malurile Dunării, care, în prezent, este cel mai mare șantier naval al grupului. Acesta a fost adăugat în portofoliul companiei în 1999.