FacebookTwitterLinkedIn

FOTO CREDIT: autoriteitnvs.nl 

Este vorba despre câteva coliere, brățări și alte accesorii comercializate cu scopul de a proteja oamenii împotriva rețelelor mobile 5G.

Printre produsele descoperite ca fiind radioactive se numără și o mască pentru dormit „Armură Energetică”, „Pandantivul Cuantic” și o brățară pentru copii, Magnetix Wellness, care emite radiații, scrie BBC.

„Nu le purtați, puneți-le într-un loc sigur și așteptați instrucțiuni pentru a fi returnate”, a transmis autoritatea olandeză pentru securitate nucleară care a făcut apel către populație să nu folosească produsele.

Mai mult, ANSV le-a interzis comercianților să mai vândă astfel de produse și le-a cerut să-și informeze clienții.

Autoritățile olandeze au explicat apariția unor astfel de produse în industria locală a bunurilor de larg consum: teoriile conspirației au alimentat crearea unei piețe de produse „anti-5G”, care nu au, însă, niciun efect.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că rețelele mobile 5G sunt sigure și nu diferă fundamental de rețelele 3G și 4G existente, precizând că nu există nicio dovadă că rețelele 5G sunt dăunătoare pentru sănătate.

Rețelele mobile folosesc unde radio neionizante, care nu afectează ADN-ul, susțin reprezentanții OMS. Cu toate acestea, au existat cazuri în care oamenii au atacat și distrus astfel de transmițătoare, despre care credeau că le afectează sănătatea.