Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

Olanda obține 1,53 miliarde de euro din vânzarea unei participații de 7% în ABN Amro Group

Statul olandez a obținut aproximativ 1,53 miliarde de euro (1,8 miliarde de dolari), după ce a vândut o participație de 7% în ABN Amro Group NV, profitând de majorarea cererii pentru acțiunile băncilor europene, transmit DPA și Bloomberg, informeaza Agerpres.
shutterstock__ABN_AMRO

Guvernul olandez a vândut 65 de milioane de acțiuni la prețul de 23,5 euro per titlu, reducând participația statului de la 63% la 56%. În următoarea perioadă, statul olandez vrea să-și reducă gradual participația la ABN Amro.

Statul olandez a achiziționat ABN Amro, în timpul crizei financiare din 2008, pentru 22 de miliarde de euro, și listat-o din nou la bursă în 2015.

Kees van Dijkhuizen, directorul general al bănncii, a anunțat reduceri de costuri și desființarea unor posturi de conducere.

Vânzarea unor active în Asia și creșterea solidă a economiei olandeze au ajutat ABN Amro să-și dubleze profitul în trimestrul al doilea al acestui an.

Anul acesta, acțiunile ABN Amro au urcat cu aproximativ 14%, la Bursa de la Amsterdam.

ABN Amro a intrat pe piața din România în anul 1996, însă, în 2007, a fost achiziționată și împărțită de rivalii RBS, Santander și Fortis.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii