FacebookTwitterLinkedIn

În Florența anului 1860 se deschidea prima școală de ceasornicărie din oraș, împreună cu ceea ce avea să devină Officine Panerai, un brand orologier, specializat în arta creării unor piese de rezistență, la propriu, fiindcă purtătorii acestora proveneau din mediul militar maritim. Astfel, ceasurile aveau nevoie să reziste la presiunea din adâncuri, să ofere luminozitate, dar să-și păstreze funcționabilitatea. Giovanni Panerai este cel care a deschis magazinul de pe Ponte alle Grazie, devenind de-a lungul anilor afacere de familie, până în 1972, când se face trecerea de la „G. Panerai & Figlio” la „Officine Panerai”, sub conducerea inginerului Dino Zei. Mai târziu a fost cumpărată de Richemont, în 1997, devenind un brand internațional, recunoscut pentru precizia și tehnologia inovatoare.

Pentru a întâlni nevoile flotei militare italiene, pentru care deja construiseră ceasuri de înaltă precizie, Officine Panerai dezvoltă Radiomir, un material din radiu conceput pentru a oferi luminozitate elementelor de pe ecran. Istoria brandului a fost marcată de această ingeniozitate, care fusese consemnată în Franța, în anul 1916, însă completările aduse de Panerai au accentuat valoarea materialului.

Fiindcă evoluția a fost un termen pe care brandul și l-a asumat de la început, Radiomir s-a dezvoltat în Luminor, depășind calitățile pudrei pe bază de radiu. Noua formulă conținea tritiu (hidrogen greu radioactiv), fiind o marcă exclusiv Panerai, inspirând și numele urmăroarelor modele orologiere Luminor, din 1950.

Citește și Vacheron Constantin dezvăluie noua colecție orologieră de inspirație vintage

Aceste modele istorice au fost și inspirația noii colecții Luminor Due, care păstrează liniile clasice ale ceasurilor din 1950, adăugând modificări subtile. Domeniul ceasurilor de expertiză este completat de două modele noi, prevăzute cu un mecanism manual și o putere de rezistență de până la trei zile.

Primul model este un ceas sport, asortat cu o curea albastră și o carcasă din titaniu, în timp ce al doilea se concentrează pe eleganță și rafinament, desenat în nuanțe aurii, cu un cadran ivory și un mecanism vizibil. Designul acestor piese este rezultatul unei combinații dintre carcasa de 45 de mm și calibrul de P.400, conceput și dezvoltat de Panerai.