Cautare




, Contributor

Artă & Cultură |
|

Office, sweet office

Adeseori, spațiul comun în care lucrăm beneficiază de prea puțină atenție la nivel estetic, cu impact negativ asupra activității noastre. Ce s-ar întâmpla dacă am investi un minimum de efort și de imaginație?
2

Abordarea proiectului urmărește o notă elegantă și masculină, adăugând un sentiment de confort pentru o atmosferă cât mai ospitalieră. Conceptul vrea să demonstreze că, oricât de sobră sau de clasică este atmosfera, prezența unui spirit verde al locului este oportună.

Întreg etajul deservește biroul unui manager, cu câteva sub-zone destinate diferitelor activități ale acestuia: o zonă pentru conferințe,  o zonă de tip lounge pentru discuții și loisir, un birou de discuții cu clienți, un birou de lucru, o terasă aferentă interiorului și secretariatul.

Pentru a partiționa spațiul, au fost folosiţi pereți de sticlă serigrafiaţi cu un pattern blurat     alternativ în gradient, oferind un plus de stil prin grafica lor. Aceste panouri de sticlă închid parțial zona de ședințe, alternativ creează un culoar, considerabil de larg, ce merge direct spre zona de acces.

Există două tipuri de pardoseli: un parchet lamelar deschis la culoare și o arie ce subliniază zona de conferințe, placată cu mochetă. Tavanul, în schimb, este placat cu sticlă, lăsând câteva coridoare pentru spoturi, totul pentru a da un efect de amplitudine unui spațiu interior nu foarte înalt.

Zona de conferințe cuprinde o masă de nuc finisată cu un lac satinat, susținută de un picior central masiv,  pentru o utilizare cât mai eficientă. Scaunele aferente au accesoriile cromate, iar șezutul și spătarul sunt tapițate în piele fină, cu tentă cafe latte.

Lângă masa pentru ședințe este lounge-ul așezat aproape de lumina naturală, dar și în proximitatea celor două ieșiri laterale spre terasă.

Elementele componente, în texturi neutre și complementare, sunt similare unui living, tocmai  pentru a încuraja un dialog relaxat.

Covorul tweed și lămpile roșii dau intimitate zonei de discuții, creionând  imaginar un spațiu  propriu al acestei funcțiuni. În fața peretelui comun și capăt de perspectivă al biroului este o bibliotecă, destul de simplă la prima vedere, dar care – prin câteva mici detalii și prin verticale înclinate –  reprezintă o tentativă de rupere a ordinii, pusă în valoare de lumina spoturilor de sus și de verdele măsliniu al zidului din spate. Pereții perimetrali dinspre exterior sunt placați cu un furnir din lemn de stejar, băițuit negru.

Mergând pe firul aceleiași relații între manager și respectiv clienți sau angajați, a fost propus un birou oficial. Ca obiect, acesta este complet din sticlă, din două foi suprapuse și perpendiculare. Aferent există o altă  bibliotecă, ce cuprinde obiecte personale, distincții, premii, cărți și tablouri în miniatură. În lateralul acestui birou se află spațiul de lucru propriu-zis. Între cele două birouri se află o  jardinieră cu plante verzi, pentru a păstra vii optimismul și puterea de muncă.

Biroul personal are topul, scaunul și câteva accesorii îmbrăcate în piele, iar accesoriile de suport sunt cromate și galvanizate.

Această parte a amenajării are un caracter mai retras, fiind așezată în spatele peretelui de sticlă, cu deschidere spre terasa exterioară. Secretariatul managerului se află în culoarul direcționat spre acces, îmbrăcat în sticlă, reprezentând ca suprafață o treime din cele trei sub-zone paralele. Toate spațiile au fost proiectate respectând proporțiile ideale între funcționalitate și stil. Recomandarea finală este de a aduce cât mai multe elemente comune cu activitatea și scopul companiei, fără a neglija spațialitatea, utilitatea și estetica.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii