FacebookTwitterLinkedIn

În primele luni de viață, împinsul și trasul sunt jocuri de dezvoltare motrică, care vin de la sine, prin curiozitatea bebelușilor. Texturile jucăriilor, însă, ajută la dezvoltarea limbajului,  prin jocul cu diferite texturi creându-se conexiuni neuronale în creier importante în debutul vorbirii. Jucăriile din materiale moi, special create pentru bebeluși, sunt o alegere potrivită. Când bebelușul începe să devină conștient de limita corpului său, el începe să experimenteze frustrarea și anxietatea. Jucăria este, adesea, prima posesie a copilului.

elcokids

După primul an de viață, către doi ani, copiii însuflețesc jucăriile, le dau viață. Ei vor spune că „păpușa plânge” sau „papucii sunt triști că s-au murdărit”. Jocurile lor devin simbolice. Elcokids înțelege importanța dezvoltării armonioase a copilului, oferind jucării sigure, frumoase și potrivite fiecărei etape de vârstă. Jucăriile Dolce (certificate STEM) folosesc țesături speciale, culori vibrante, toate fiind însoțite de accesorii pentru stimularea și educarea micuților.

elcokids

După 2 ani copiii încep să se joace singuri, manifestând lupta pentru proprietate: „jucăria este a mea”. Între 3 și 4 ani încep cooperarea cu ceilalți, comunică mai mult în joc. Abia după 4 ani copiii reușesc să împărtă joaca cu aceleași jucării, fiind angajați comun în joc, dăruind. Pentru aceste etape vă recomandăm jucăriile din lemn și păpușile Llorens. Jucării perfecte pentru orice activitate pe care copiii doresc să o desfășoare singuri sau în grup.

jucarii pentru copii

Preconcepțile trebuie lăsate de o parte! Indiferent dacă discutăm despre o fetiță sau un băiețel, joaca cu păpușile este importantă. Copiii transpun asupra păpușilor imaginea unei persoane adevărate, devenind o oglindă a propriilor trăiri. Prin îngrijirea păpușii, copilul arată că începe să deprindă reguli sociale.

Tehnologia nu trebuie să înlocuiască jocul social, jocul în aer liber. Prin joc copiii învață multe lecții valoroase. Îi ajută să devină persoane independente, fie că sunt în grupuri sau singuri. Pentru perioada 5 ani+ vă recomandăm jucăriile de rol, perfecte pentru socializare și dezvoltare.

jucarii

ElcoKids este mai mult decât un magazin, este o poveste și un sprijin pentru copii și mămici!