Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Macroeconomie |
|

OECD recomandă guvernelor și băncilor centrale să nu retragă sprijinul oferit economiilor în pofida creșterii inflației

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) consideră că este prea devreme să se retragă sprijinul excepţional oferit economiilor în pofida creşterii inflaţiei, se arată în raportul publicat azi privind prognozele economiei mondiale.
Eu,Flags,Waving,In,Front,Of,European,Parliament,Building.,Brussels,

După o contracţie de 3,4% anul trecut, în cea mai dificilă perioadă a crizei COVID-19, economia mondială ar urma să crească cu 5,7% în acest an, a anunţat marţi OECD, care şi-a revizuit estimările cu 0,1 puncte procentuale comparativ cu prognozele din luna mai. Pentru anul viitor, OECD mizează pe un avans al economiei mondiale de 4,5%, cu 0,1 puncte mai robust decât anticipa anterior, transmite Reuters, citat de Agerpres.

„Revenirea economiei mondiale rămâne puternică, graţie sprijinului oferit de guverne şi băncile centrale precum şi de progresele cu vaccinarea. Însă deşi Produsul Intern Brut mondial a ajuns acum la nivelul la care era înaintea pandemiei, revenirea rămâne inegală în condiţiile în care ţările care ies din criză se confruntă cu provocări diferite … Mari diferenţe în ratele de vaccinare se adaugă revenirii inegale. Apariţia unor noi focare ale virusului obligă unele ţări să restricţioneze activităţile, provocând blocaje şi presiuni asupra lanţurilor de aprovizionare”, susţine OECD.

În paralel, alimentată de revenirea cererii pentru bunuri şi problemele înregistrate de-a lungul lanţurilor de aprovizionare, media inflaţiei ar urma să atingă un vârf de 4,5% la finele acestui an în principalele economii ale lumii, pentru a se calma la 3,5% la finele lui 2022.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii