Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Octavian Netcu – 500 Miliardari Ediția 2011

Octavian Netcu.jpg
Nume: Octavian Netcu Avere: 10-11 milioane de euro Varsta: 42 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: Servicii medicale

Medicul Octavian Netcu a devenit milionar în euro în 2010, atunci când a vândut 70% din acţiunile grupului său de companii, Radiusmed, către britanicii de la Gada Group. La momentul achiziţiei, cumpărătorii au evaluat grupul, dezvoltat în jurul distribuitorului de echipamente medicale Radiusmed, la care se adaugă Integrine şi Medical Management Services, la 9 milioane de euro. Tranzacţia dintre Netcu şi Gada Group a presupus, pe lângă componenta cash, care a reprezentat 30% din valoare, cedarea unui pachet de acţiuni şi un schimb de titluri, Netcu deţinând astăzi 30% din acţiunile Gada Group România şi Radius Medical. În 2010, cifra de afaceri cumulată a celor trei firme, unite sub umbrela Gada Group România, a fost de 16 milioane de euro.

Octavian Netcu nu a practicat niciodată medicina. După ce a terminat Facultatea de Medicină în 1994, s-a angajat ca merchandiser la producătorul danez de gumă de mestecat Stimorol, a făcut un MBA în Cehia şi altul în Pittsburgh, iar în 1998 s-a întors în ţară şi s-a angajat la divizia medicală a Philips România.

În 2001 a intrat în acţionariatul Radiusmed – pe atunci HTP Medical – cu 49%, iar în 2006 a devenit proprietarul întregii companii, atunci când partenerul său a plecat în America. Preluarea grupului dezvoltat de Netcu este prima tranzacţie de acest fel pe piaţa distribuţiei de echipamente medicale şi are la bază extinderea puternică din ultimii ani a clinicilor private. Netcu este convins că, şi în anii următori, investiţiile private în serviciile medicale din România vor creşte foarte mult, iar pariul lui este că dezvoltarea tehnologiei medicale din clinicile şi spitalele româneşti vor reuşi să atragă înapoi medicii valoroşi. „Vrem să atragem doctori buni, care vin dacă echipamentele sunt bune“, spune el.

Netcu deţine şi 5,37% din grupul Gada şi ocupă funcţia de Country Manager pe România. Este convins că la un moment dat o să vândă către Gada, deoarece, spune el, puterea pe care ţi-o dă un grup mare nu poate fi comparată cu o afacere pe cont propriu.

Vezi care era averea lui Octavian Netcu în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii