Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Octavian Crețu – 500 Miliardari Ediția 2011

Octavian Cretu.jpg
Nume: Octavian Crețu Avere: 135-140 de milioane de euro Varsta: 55 de ani Resedinta: Harghita Domeniu/Companie: Producție apă minerală, sucuri, bere și cafea  

Romaqua, companie controlată de omul de afaceri Octavian Creţu, care deţine 59% din acţiunile grupului, a sărbătorit în acest an 205 ani de prezenţă pe piaţă a apei minerale Borsec, cea mai vândută din România şi unul dintre cele mai vechi branduri româneşti. Moment de bilanţ, dar şi de anunţare a strategiei de viitor. Romaqua a terminat mai mult decât bine – spre deosebire de alţi competitori – anul 2010, când a fost consemnată o majorare a cifrei de afaceri la nivel de grup de 17% comparativ cu 2009, fiind atins pragul de 600 de milioane de lei (141 de milioane de euro). Vânzările au mers bine la sucuri, dar şi la bere. Astfel, în timp ce piaţa băuturilor răcoritoare carbogazoase a cunoscut o scădere în volum de 15% raportat la anul anterior, Romaqua a avut în 2010 un avans de 30% pe total sucuri. Evoluţia pozitivă se datorează în mare parte şi relansării unor mărci de tradiţie de pe vremea comuniştilor precum Cico, Lămâiţa sau Zmeurica. La bere, creşterea a fost de 11% faţă de 2009, în condiţiile în care la nivel de sector era înregistrată o scădere de 20%. Mai mult decât atât, producătorul din Sebeş a intrat şi în topul celor mai importanţi producători de bere.

În prezent, Romaqua, care are în portofoliu doar două branduri – Albacher şi Dorfer – vrea să-şi dubleze capacitatea de producţie anul viitor la două milioane de hectolitri, în urma unei investiţii de 12 milioane de euro în fabrica de la Sebeş. În portofoliul Romaqua se află în prezent un număr de 11 branduri, cel mai vechi fiind Borsec. Celelalte mărci sunt Stânceni (apă minerală naturală), Aquatique (apă minerală naturală oligominerală), Giusto, Quick Cola, Lămâiţa şi Cico (băuturi răcoritoare), Metropolitan Caffe (cafea), Giusto Elektrik (băutură energizantă), Albacher şi Dorfer (bere).Chiar dacă pe segmentul apei minerale compania a înregistrat o scădere a volumelor vândute de 4%, mai mică totuşi decît reculul înregistrat de piaţă, Borsec rămâne cea mai vândută apă minerală locală.

Vezi care era averea lui Octavian Crețu în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii