Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

În Oceanul Indian, printre pirați, rechini și traficanți de droguri

BBC Knowledge va difuza marți, 22 iulie, de la ora 23:00, documentarul „Oceanul Indian cu Simon Reeve”, o aventură extremă și exotică în care sunt prezentate plajele albe și uimitoarele insule din Oceanul Indian.
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Deși regiunea impresionează prin frumusețea peisajelor, zona Oceanului Indian este totodată extrem de volatilă și periculoasă. Vasele de pirați din apropierea coastei somaleze, precum și ascensiunea mișcării islamiste miliante din Yemen și Sumatra sunt o amenințare constantă la adresa securității regiunii. De altfel, 40% din rezervele de petrol se găsesc aici, ceea ce determină recunoașterea zonei ca un adevărat centru comercial și industrial de talie mondială.

Călătorind cu mașina, vaporul, trenul și aeroplanul, Simon vizitează în total 16 țări, inclusiv periculoasa Somalie și spectaculoasele insule Mauritius, Maldive și Seychelles. În călătorie, el înoată alături de rechini, se alătură patrulei Forțelor Speciale Olandeze, ia masa la un restaurant subacvatic, nimerește în mijlocul unor afaceri cu droguri, merge la pescuit cu sulița și întâlnește animale extraordinare precum lemurienii, pinguinii, delfinii, elefanții și diavolii de mare.

Pe parcursul aventurii sale într-o regiune a globului pe care puțină lume ajunge să o viziteze, Simon este însoțit în permanență de entuziasmul, umorul și curiozitatea ce îl caracterizează.

Canalul BBC Knowledge poate fi recepționat în rețelele Romtelecom, Digi și Orange TV.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii