FacebookTwitterLinkedIn

Primele 15 grupuri de distribuție majore din Europa deservesc 68% dintre casele abonate la pay-TV din Uniunea Europeană, în vreme ce primele șase grupuri enumerate mai sus dețin 50% din abonații din Uniune.

Observatorul Audiovizual European

În domeniul televiziunii, Broadband TV News notează faptul că 9 din cele 13 grupuri majore sunt legate de sau sunt deținute prin intermediari de către producători de conținut din SUA.

Cele 13 companii citate sunt 21st Century Fox, AMC Networks, Bonnier (grup privat suedez ce acționează în presă și online, n.red.), Discovery Communications, NBC Universal, Scripps Networks, Sony Corporation, Time Warner, United Media Group (operator major de televiziune și comunicații în țările care au compus fosta Iugoslavia, n.red.), Viacom, Viasat, Vivendi și Walt Disney.

În vreme ce piața audiențelor de televiziune a devenit mai puțin concentrată între 2011 și 2014, dintr-un eșantion de 30 de țări europene, principalele două grupuri de televiziune dețin în medie 51% din audiență și principalele trei grupuri dețin 64% din audiență.

Raportul „Media Ownership: Towards a Pan-European groups?” are 56 de pagini și poate fi descărcat gratuit  AICI.

VEZI AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR DE SPORT – IUNIE 2016