FacebookTwitterLinkedIn

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că obligativitatea purtării măștii de protecție va continua să fie una dintre măsurile importante ce trebuie respectate de cetățeni atâta timp cât vor mai apărea noi cazuri de infectare cu noul virus. Acesta a spus că speră că nu vom fi nevoiți să purtăm măștile mai mult de o lună sau două, relatează Digi 24.

Odată ce sezonul călduros se instalează, purtarea măștii devine un lucru greu de suportat. Întrebat dacă se va impune purtarea măștii pentru un an sau doi, ministrul a răspuns : „Sper să fie mai puțin de un an, doi. Sper să fie o lună, două de purtat masca, de purtat în spațiile închise, mijloace de transport, la serviciu. Gândiți-vă că acum 3-4 ani, când mulți mergeam în orașe europene, ne întrebam de ce asiaticii purtau măști. A rămas un obicei pentru poluare”.

„Atâta timp cât vom mai vedea că mai avem nr de cazuri noi, vom purta mască, ca minim gest de protecție. Rămânem la o cale de transmitere cea mai importantă: aerogenă”, a declarat Nelu Tătaru într-un interviu la Digi24.