Cautare
, Staff

IT |
|

Obligațiunile BNET22 au început tranzacționarea la BVB din 28 noiembrie

Obligațiunile BNET22, ale Bittnet (simbol: BNET), companie de training IT și servicii de infrastructură IT, au început să fie tranzacționate pe Bursa de Valori București din data 28 noiembrie.
Mihai si Cristian Logofatu_Bittnet

Emisiunea constă în 45.000 de obligațiuni cu o valoare nominală de 100 de lei și o scadență de cinci ani. Dobânda anuală este de 9%, cu plată trimestrială.

Investiția atrasă de Bittnet a fost utilizată pentru a prelua integral Gecad Net pentru suma de 600.000 de euro. Prin această achiziție, Bittnet urmărește extinderea portofoliului de clienți și dublarea cifrei de afaceri, până la zece milioane de euro. Pentru acest an, Bittnet estimează o cifră de afaceri de cinci milioane de euro și la un profit de 500.000 de euro.

Împreună, Bittnet și Gecad Net oferă soluții de infrastructuri IT convergente, consolidare datacenter sau cyber security și în mod special servicii de migrare spre cloud. Compania rezultată îmbină certificările Microsoft Gold Partner, Cisco Gold Partner, Amazon Web Services Consulting Partner, Bitdefender Gold, Kaspersky Platinum, Autodesk Gold, Adobe, Checkpoint, Dell EMC sau Citrix. Bittnet are birouri în Cluj-Napoca, Brașov, Sibiu, Timișoara și Iași, iar Gecad Net are peste 100 de reselleri pe întregul teritoriu al României.

Achiziționarea unui business înseamnă, în primul rând, oameni, echipă și desigur, parteneri, adică furnizori și clienți. Ne vom strădui ca trecerea la noua structură să fie una eficientă și binevenită pentru toate părțile implicate. Noua echipă va fi aliniată la obiectivele și planul de dezvoltare detaliat de Bittnet, atât la momentul listării, cât și în rapoartele anuale și semi-anuale: consolidarea poziției de lider pe piața de training IT și cel mai mare integrator multi-cloud din România”, explică Mihai Logofătu, CEO al Bittnet.

În 2015, Bittnet a devenit prima companie românească de IT listată la BVB, pe piața AeRO, atrăgând o investiție inițială de 150.000 de euro. În luna iulie 2016, compania a atras aproape un milion de euro de la 40 de investitori privați, în cadrul primei emisiuni de obligațiuni.

În prezent, capitalizarea bursieră a companiei se ridică la suma de 7,41 de milioane de euro. La doi ani de la listare, Bittnet a ajuns la 300 acționari, fiind una dintre cele mai lichide acțiuni de pe piața AeRO, iar randamentul total adus investitorilor a fost de peste 500%.

Înființată în 2007, de frații Logofătu, Mihai și Cristian, Bittnet este controlată încă de cei doi, dar un pachet semnificativ deține și antreprenorul Răzvan Căpățînă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii