Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Obligațiunile Agroland au intrat pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare

În valoarea de 8,08 milioane de lei, obligațiunile Agroland au intrat pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare (SMT) al Bursei de Valori București.
shutterstock_273602777

 Agroland devine astfel prima rețea de magazine agricole care intră pe piața de capital din România și va utiliza capitalul atras pentru modernizarea magazinelor, notează profit.ro.

 ”Agricultura este unul dintre cele mai importante sectoare ale economiei romanesti, fapt dovedit si de constructia PIB-ului pe 2019, in care agricultura a reprezentat 4,1% din PIB-ul Romaniei, adica 10 miliarde euro. Ne bucuram sa vedem companii precum Agroland ca vin pe piata de capital pentru a atrage finantarea necesara pentru dezvoltare si adaptarea la noile cerinte ale pietei. Runda de finantare derulata cu succes de Agroland, chiar la inceputul lunii martie, cand pe pietele de capital incepeau sa se simta primele semne de tensiune, dovedeste ca investitorii sunt dispusi sa investeasca intodeauna cand identifica o oportunitate. Aceasta dovedeste, totodata, ca Bursa de Valori Bucuresti este un pilon esential pentru accesarea capitalului necesar dezvoltarii companiilor si, implicit, a economiei locale”, a declarat Radu Hanga, presedintele Consiliului de Administratie al BVB.

In cadrul plasamentului privat derulat de Agroland au fost emise 80.803 obligatiuni, care au fost cumparate de 88 de investitori, dintre care 87 de investitori de retail si un investitor institutional.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii