Cautare
, Contributor

ForbesLife |
|

Objets Nomades – despre arta călătoriei

Îmi place Louis Vuitton. Îmi place pentru toate motivele evidente (Keepall, Neverfull, Michelle Williams), dar și pentru cele mai puţin cunoscute, cum ar fi implicarea asumată și autentică în artă.
familypicture_raw edges

Am avut ocazia să vizitez inegalabila Fondation Louis Vuitton, o „navă spaţială” proiectată de Frank Gehry, unde am petrecut mult timp minunându-mă de o parte din incredibila colecţie de artă adunată de Bernard Arnault.  În astfel de momente, văzând astfel de capodopere dar și devotamentul domnului Arnault faţă de artă, simt că omenirea nu e totuși în faza de involuţie pe care o percep uneori atât de pregnant.

Când petrec clipe multe și liniștite privind la Monet, la Munch și la alţi pictori dragi mie, îmi amintesc de toate lucrurile care mă fac să mă bucur că sunt om și că trăiesc. La urma urmei, cred că acesta este rostul artei. Iar faptul că un gigant precum Louis Vuitton ne face părtași la astfel de momente e lăudabil, dar și foarte apreciat, judecând după cozile imense de la Fondation.

Deși așa pare, acesta nu este un articol despre artă, ci despre preocuparea constantă a brandului Louis Vuitton, sub conducerea lui Bernard Arnault, evident, către tot ce e frumos și util. Și așa ajungem la Objets Nomades (incredibil ce bine sună totul în limba franceză), o iniţiativă Louis Vuitton care a intrat in al șaselea an, în cadrul căreia brandul face echipă cu artiști și designeri din toată lumea, pentru a crea articole de călătorie deosebite, frumoase, minunate.

Între 4 și 9 aprilie, Louis Vuitton a prezentat, în cadrul Salonului Mobilei de la Milano, cea de-a șasea capsulă de prototipuri experimentale și ediţii limitate Objets Nomades, un proiect care omagiază comenzile speciale create de brand de-a lungul a celor peste 100 de ani de existenţă.

În prezent, există 25 de obiecte nomade, care reprezintă interpretarea personală a designerilor a ideii de travel. Plus dragostea pentru materialele rare și fine, pentru forme și proporţii echilibrate, artizanat complex.

Colecţia din acest an numără 10 Objets Nomades – canapeaua creată de Campana Brothers și inspirată din formele norilor și din celebra scoică a lui Botticelli, scaunul realizat de Atelier Oi, dotat cu curele din piele, balansoarul din piele de cufăr de călătorii creat de Marcel Wanders sau măsuţa Indiei Mahdavi, cu tâmplărie din piele.

Vă invit să descoperiţi aceste obiecte uluitoare, care ne îmbie la visare și la călătorii – în timp sau spaţiu.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii