FacebookTwitterLinkedIn

După ceremonia de învestire, cel de al 44-lea preşedinte american a asistat la parada organizată pe Pennsylvania Avenue. Ulterior, oaspeții invitaţi la Centrul Congreselor s-au delectat cu o suită de momente muzicale, iar ringul de dans a devenit neîncăpător pentru toţi cei prezenţi.

După discursul de mulţumire, liderul de la Casa Albă şi prima doamnă a Statelor Unite au dansat în timp ce pe scenă artista Jennifer Hudson a cântat melodia “Let’s Stay Together”.

Vezi într-o GALERIE FOTO o selecție a evenimentelor importante la care a participat Barack Obama

Michelle Obama a atras toate privirile celor prezenţi, în momentul când a apărut îmbrăcată într-o superbă rochie din catifea şi mătase semnată Jason Wu. Acelaşi designer i-a croit ţinuta și pentru balul de după învestitura din 2008.

Fiul unui kenyan, Barack Hussein Obama, Sr. și al unei americane, Ann Dunham Stanley, Obama a petrecut o mare parte a copilăriei în Honolulu, Hawaii. De la șase până la zece ani a trăit în Jakarta, împreună cu mama lui și cu tatăl vitreg, indonezian.

Vezi și: Setea de răzbunare a lui Obama

Absolvent al Universității Columbia și al Facultății de Drept de la Harvard, înainte de a candida pentru intrarea în administrația publică și de a deveni membru al Senatului statului Illinois între 1997 și 2004, Obama a lucrat ca mobilizator comunitar, docent universitar și ca avocat specializat în apărarea drepturilor civile.