Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

(P) Oana Lamba sau despre talentul de a crea aranjamente florale originale și surprinzătoare

Când muncești cu pasiune nu știi cum trec zburând orele în atelier, în locație sau la client. Așa i se întâmplă și tinerei floriste Oana Lamba, care și-a lansat propriul business cu flori, Olla, în 2011.
OanaLamba

De atunci împacă cu succes viața profesională cu cea personală. O fire hotărâta, ambițioasă și muncitoare, dar în același timp mereu cu zâmbetul pe buze, Oana are talentul de a ghici destul de repede ce este mai bine pentru fiecare client în parte

Ce te-a determinat să pleci pe cont propriu și să îți lansezi florăria? 

Am fost mereu pasionată de flori și de decor, iar talentul cred că este moștenit de la bunica mea, profesoară de lucru manual.
Când am intrat în concediu prenatal știam doar că vreau să nasc natural și să alăptez un pic, nu știam mai nimic despre parenting, despre ce înseamnă să fii mamă și voiam să revin cât mai repede la birou pentru a nu rata următorul sezon de audit.
După ce Andrei, băiețelul nostru, a venit pe lume, parca totul s-a schimbat: îmi doream să stau tot timpul cu el, cu familia, astfel încât mi-am prelungit concediul de maternitate până la doi ani.
Am început să lucrez cu florile dintr-o joacă, dar și din nevoie, atunci când am botezat fetița unor prieteni și mi-am dorit să îi fac o lumânare de botez cu ghiocei, însă, în ciuda căutărilor, nu am găsit nicio florărie care să o facă așa cum îmi doream eu. Și atunci am hotărât să o fac singură. Am lucrat la ea câteva ore, dar a ieșit foarte bine și a avut un succes fabulos. Și așa au început să vină mici comenzi, inițial doar de la prieteni, pentru evenimente de familie.
M-au provocat, însă, sculpturile florale – așa că am încercat diverse figurine: omidă, pălărie, arici, cărucior, ursuleț, broască țestoasă, delfin, pisicuță și toate ieșeau tare vesele și însuflețite.
Dar, în acea perioada, lucrul cu florile era un hobby. De abia când am născut-o pe Alexandra am știut sigur că acela este momentul în care nu vreau să mă mai întorc la birou. Am început să mă gândesc serios să transform hobby-ul meu pentru flori, din care, din păcate, nu se putea trăi, într-o afacere. Când Alexandra a împlinit un an, mi-am făcut curaj, mi-am semnat demisia și am pornit pe cont propriu. Astfel s-a născut Olla Floral Art devenită din acest an Olla.

În ce tip de aranjamente au constat primele comenzi?

Am început cu flori pentru botez, eram și eu atunci proaspătă mămică și empatizam foarte mult cu clientele mele. Cream lumânări de botez  , decoruri pentru cristelnițe și aranjamente pentru restaurant. Deși acum lucrez în cea mai mare proporție pentru corporate și cadouri florale zilnice, evenimentele de familie și în special botezurile sunt proiectele mele de suflet.

Care sunt produsele cheie Olla?

Cele mai cerute sunt cadourile zilnice, cu diverse ocazii : zile de naștere, aniversări, sau pur și simplu când oamenii vor să își exprime aprecierea pentru cei dragi. Aceste comenzi vin de la persoane fizice și de la companii care trimit flori clienților și partenerilor de business în egală măsură. Pe locul 2 sunt evenimentele corporate. Următoarele sunt evenimentele de familie: nunțile – unde focusul este pe buchete de mireasa   și aranjamente pentru mese ; botezurile – unde focusul este pe lumânările de botez și, din nou, pe decorurile pentru mese. În creștere, anul acesta avem și un proiect educațional – ateliere florale pentru hobby sau teambuilding.

Ne axam pe aranjamente deosebite și pe obiecte-décor care împreună cu florile să creeze un tot unitar unic și impresionant.

Care a fost cel mai interesant aranjament floral pe care l-ai realizat pentru Olla? Dar cel la care ții cel mai mult?

Unul dintre cele mai interesante și provocatoare aranjamente a fost sticla Cola-Cola din trandafiri realizată anul acesta pentru un eveniment corporate organizat la Fratelli. În aceeași categorie aș trece și camioanele cu flori în miniatură pentru FanCourier care au decorat standul companiei la GPeC Summit. Un altul este un buchet supradimensionat în culorile roșu, galben și albastru oferit ASR Principesa Margareta la aniversarea a 25 de ani de când este în România.

Fiecare buchet care pleacă din atelier poartă cu el o părticică din sufletul meu. Îmi voi aminti mereu de un buchet creat pentru o proaspătă mămică, un altul pentru o cerere în căsătorie, un altul pentru MS Regele Mihai, etc. Pentru mine toate sunt speciale pentru că, înainte de a le crea, aflu ce rol vor juca și în ce poveste. Și pentru că iubesc provocările, din toate creațiile cea mai frumoasă este întotdeauna următoarea.

Ce se va purta în 2017 din punct de vedere floral?

Pantone a declarat culoarea anului 2017 Greenery. Deși în mod normal eu nu urmez trendurile, culoarea aceasta chiar m-a nimerit, fiind fix pe gustul meu! Prin urmare, plănuiesc să avem multe evenimente decorate în culoarea anului.
De asemenea, și anul următor, ca și în 2016, elementele metalice vor face casă bună în combinație cu elementele naturale!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii