FacebookTwitterLinkedIn

Oana Ciornei, Managing Partner Amrop Romania & Member of the Global Board of Amrop

Forbes: Va intra afacerea dvs. în vacanță în această perioadă? Sau nu mai este vremea de „vacanțe” după un an de pandemie? 

Oana Ciornei: La Amrop, indiferent de context și perioadă, reușim să ne organizăm foarte bine astfel încât să le fim alături în permanență clienților și candidaților noștri, dar să ne și bucurăm de concedii, prin rotație. Ne-a ieșit excelent până acum și la fel va fi și anul acesta.

Forbes: Unele dintre cele mai des întâlnite teme în discuțiile pe care redactorii Forbes România le-au avut de-a lungul ultimului an și jumătate au vizat absența certitudinilor și lipsa de predictibilitate. Au apărut certitudini în vara 2021 pentru afacerea pe care o conduceți? Au apărut elemente de predictibilitate?

Oana Ciornei: Acum există mai multă claritate decât certitudini. Această claritate a devenit cumva un element de predictibilitate ce ne ajută pe noi ca echipă să ne concentrăm, să colaborăm eficient și să livrăm ceea ce contează.

Forbes: Ce anume vă îngrijorează în această vară, în domeniul/sectorul în care activați?

Oana Ciornei: Procesul de a reuși să identificăm din timp acele elemente de predictibilitate pentru perioada ce va urma după această vară.

Forbes: Cum arată planurile dvs. de business pentru finalul acestui an? Dar pentru 2022?

Oana Ciornei: Conform ultimului nostru studiu global Amrop, provocările cu care s-au confruntat liderii la nivel global în ultimul an, i-au determinat să reflecte asupra perspectivelor propriei lor cariere.

Acum avem dovezi clare că, atunci când executivii decid să facă o schimbare în carieră, abordarea etică, responsabilă și sustenabilă în luarea deciziilor de către organizații reprezintă criterii mult mai importante decât competitivitatea, viteza și valoare financiară. Fapt ce ne îndeamnă să le fim alături și în acest proces, la fiecare pas pentru anii ce urmează.

Forbes: O întrebare personală: plecați în vacanță în această vară? De ce? (dacă răspunsul este afirmativ: Unde veți pleca în vacanță: în țară sau în străinătate?)

Oana Ciornei: Încerc în fiecare vară să planific două vacanțe: una împreună cu prietenii noştrii, de obicei pe o insulă grecească și una doar noi, în familie, de obicei în Toscana.

(14 iulie 2021)