FacebookTwitterLinkedIn

Un nou raport realizat de Millward Brown examinează utilizarea conținutului video și răspunsul la conținutul creativ de pe diverse ecrane, alături de impactul pe care îl au acestea asupra marketerilor.

Studiul analizează comportamentul multi-screen și folosirea diverselor ecrane de către peste 13.500 de utilizatori din 42 de țări. Cercetarea include, de asemenea, concluzii din studii de testare de reclame realizate în paralel pentru spoturi TV, reclame video online și reclame video pentru telefoanele mobile.

Studiul arată că, la nivel global, luând în considerare utilizatorii multi-screen cu vârste între 16-45 ani, se urmărește conținut video timp de peste trei ore în fiecare zi (în medie 204 minute).

Cel mai mare interval petrecut zilnic este în Nigeria – 4,5 ore, în Ungaria raportându-se, pe de altă parte, cel mai redus timp – 2,5 ore pe zi.

În timp ce televizorul este responsabil pentru jumătate din timpul petrecut vizionând conținut video (102 minute), device-urile mobile își adjudecă o treime (45 de minute pe Smartphone, 20 de minute pe tabletă), iar laptopurile/ computerele beneficiază, în medie, de 37 minute din acest timp.

Bulgaria se promovează cu ajutorul lui Sylvester Stallone, Antonio Banderas şi Salma Hayek

Desi mediul digital prezintă pentru marketeri o oportunitate importantă de a face publicitate, receptivitatea la reclamele video din mediul digital este mult mai scazută (19% favorabilitate) față de cea la reclamele de la televizor (29% favorabilitate).

„Întrucât conținutul video este disponibil acum pe o gamă largă de ecrane, aplicarea gândirii TV pentru conținutul și plasarea în mediul digital este pur și simplu de neacceptat, iar consumatorii se așteapta la mai mult de la cei ce fac publicitate în mediul online”, afirmă Duncan Southgate, Global Brand Director for Digital la Millward Brown. „Prin explorarea comportamentelor și preferințelor legate de ecrane și publicitate, studiul „AdReaction: Video Creative in a Digital World” trasează un ghid, pentru a-i ajuta pe marketeri să construiască planuri media eficiente și creative, menite să ajungă la oamenii potriviți, în contextul potrivit și prin conținutul corespunzător.”

Oamenii sunt receptivi să fie „atinși” de reclame, dar nu vor să se simtă urmăriți. AdReaction Video a descoperit că utilizatorii au cea mai mare receptivitate (42%) la reclamele video care îi targetează pe baza intereselor lor sau pe baza mărcilor preferate (receptivitate 40%) și sunt cel mai pușin receptivi la reclamele bazate pe istoricul navigării web (25%).

Având în vedere nivelul ridicat al atitudinii negative față de reclamele video pe smartphone-uri (49%), advertiserii trebuie să-și câștige dreptul la atenție.

VEZI TELEVIZIUNILE CU CELE MAI MARI VENITURI DIN PUBLICITATE (9 LUNI)!

Circa 29% dintre consumatorii globali au spus că ar fi fost mult mai puțin dispuși să dea skip și mai dispuși să acorde mai multă atenție mesajelor publicitare video care oferă recompense și că au fost mult mai receptivi la reclamele la care se poate da skip, precum și la cele în format click-to-play – acestea oferindu-le controlul asupra lucrurilor pe care le pot vedea.

Concluziile AdReaction Video indică nevoia de a lua în considerare conținutul digital încă de la începutul procesului creativ al unei campanii, cu scopul de a optimiza conținutul pe toate ecranele. Chiar dacă formatele skippable reprezintă o provocare din punct de vedere al creației, merită efortul; trebuie avută în vedere atragerea atenției din primele secunde.

Printre alte concluzii ale studiului AdReaction se numără și:

Share-ul digitalului din totalul de minute dedicate urmăririi de conținut video este mai mare (56%) în rândul celor cu vârste cuprinse între 16-24 ani și mai scăzut (43%) în rândul celor cu vârste între 35-45 ani.

Consumatorii simt că au un control mult mai bun asupra reclamelor digitale decât asupra celor TV, majoritatea considerând că laptopul le oferă cel mai ridicat nivel de control (63%). Acest lucru explică iritarea lor legata de formatele de reclame online care nu le respectă nevoia acestui control.

Formatele skippable pre-rolls (34% favorabilitate) și skippable pre-rolls mobile (31% favorabilitate) sunt percepute într-un mod mult mai favorabil decât formatele de tip pop-up din aplicațiile mobile (14%) și non-skippable pre-rolls (15%). Cel mai popular format îl reprezintă reclamele video din aplicațiile mobile ce oferă recompense (49% favorabilitate).

Consumatorii sunt ceva mai receptivi la vizualizarea de reclame video atunci când sunt acasă (28%) decât atunci când sunt la locul de muncă (21%).

Studiul „AdReaction: Conținut video într-o lume digitală” a fost realizat de către Millward Brown printr-un sondaj completat pe smartphone și tabletă de către 13.500 de utilizatori multi-screen cu vârste cuprinse între 16-45 ani din 42 de țări.

Utilizatorii multi-screen au fost definiți ca persoane care dețin sau au acces la un televizor și la un smartphone și/sau o tabletă. De asemenea, în paralel, au fost testate și 20 de reclame în diverse medii – TV, platforme digitale și platforme mobile – în opt țări.

Studiile AdReaction se efectuează din 2001, livrând insight-uri asupra percepției consumatorilor despre publicitate – în special cea în format digital.