FacebookTwitterLinkedIn

Într-un articol publicat de revista Nature Communications, mai mulți cercetători de la Universitatea din Utrecht prezintă cea mai nouă descoperire în ceea ce privește un posibil tratament împotriva COVID-19. Mai exact, este vorba despre un anticorp uman numit și anticorp monoclonal, care împiedică coronavirusul să se răspândească în organism.

Cercetătorii încearcă acum să dezvolte anticorpi umani pentru a combate infecția respiratorie provocată de SARS-CoV-2, potrivit Mediafax.

S-a descoperit un anticorp care luptă împotriva infecției cu  SARS-CoV-2

“Această cercetare este continuarea unui studiu realizat în anii trecuţi cu anticorpi care au vizat infecţia cu SARS-CoV, care a apărut în 2002/2003. Utilizând această colecţie de anticorpi împotriva SARS-CoV, am identificat unul care neutralizează infectarea culturilor de celule cu SARS-CoV-2. Acest anticorp neutralizator are capacitatea de a altera cursul infecţiei în gazda infectată, sprijină eliminarea virusului sau protejează o persoană expusă la acest virus pentru a nu se infecta”, a declarat Berend-Jan Bosch, cercetător la Universitatea din Utrech.

Momentan anticorpii terapeutici convenţionali sunt testați pe alte specii, iar ulterior vor fi testați și pe oameni.