Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

CORONAVIRUS |
|

Oamenii de știință, la un pas de a descoperi un tratament pentru COVID-19

Epidemia de coronavirus a acaparat întreaga planetă, iar până în momentul de față nu există niciun tratament care să împiedice infectarea. Însă, oamenii de știință sunt tot mai aproape de un remediu care ar putea să lupte împotriva COVID-19.
coronavirus doctor plamani covid19

Într-un articol publicat de revista Nature Communications, mai mulți cercetători de la Universitatea din Utrecht prezintă cea mai nouă descoperire în ceea ce privește un posibil tratament împotriva COVID-19. Mai exact, este vorba despre un anticorp uman numit și anticorp monoclonal, care împiedică coronavirusul să se răspândească în organism.

Cercetătorii încearcă acum să dezvolte anticorpi umani pentru a combate infecția respiratorie provocată de SARS-CoV-2, potrivit Mediafax.

S-a descoperit un anticorp care luptă împotriva infecției cu  SARS-CoV-2

“Această cercetare este continuarea unui studiu realizat în anii trecuţi cu anticorpi care au vizat infecţia cu SARS-CoV, care a apărut în 2002/2003. Utilizând această colecţie de anticorpi împotriva SARS-CoV, am identificat unul care neutralizează infectarea culturilor de celule cu SARS-CoV-2. Acest anticorp neutralizator are capacitatea de a altera cursul infecţiei în gazda infectată, sprijină eliminarea virusului sau protejează o persoană expusă la acest virus pentru a nu se infecta”, a declarat Berend-Jan Bosch, cercetător la Universitatea din Utrech.

Momentan anticorpii terapeutici convenţionali sunt testați pe alte specii, iar ulterior vor fi testați și pe oameni.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii