FacebookTwitterLinkedIn

Adesea, companiile îşi deschid porţile pentru cei care vor să  vadă modul în care acestea funcţionează.  De pildă, pe tot parcursul lunii septembrie, în cadrul maratonului de activităţi dedicate voluntariatului, angajaţii Orange România s-au implicat alături de colegi, familie şi prieteni în peste 15 acţiuni de voluntariat organizate în mai multe oraşe din România. De la renovarea unor centre educaţionale la acţiuni de ecologizare sau participarea la competiţii sportive, toate aceste activităţi au fost dedicate lunii voluntariatului.

Unul dintre cele mai îndrăgite programe a fost însă cel de mentorat pentru o zi dedicat elevilor de liceu, iar conducerea Orange Romania a acceptat provocarea şi s-a transpus, pentru o zi, în rolul de mentor. Elevii au avut astfel posibilitatea să descopere diverse domenii în care şi-ar dori să facă o carieră şi au intrat în contact cu angajaţi Orange care lucrează în departamentele de HR, Comunicare, Marketing, Financiar, Vânzări, IT, Tehnic, Project Management, Training, Relaţii Clienţi.

„Mentori au fost angajaţii şi membrii ai top managementului companiei, printre care Jean-François Fallacher – CEO, Diego Martinez Lopez – CFO, precum şi directorii departamentelor Operations & Maintenance, Accounting & Tax, Strategy & Program Management sau HR”,a spus Carmen Grăjdeanu, CSR Officer.

De partea celaltă a “baricadei” au fost 25 de elevi de liceu, de clasa a XII-a, din Bucureşti şi din Cluj-Napoca, selecţionaţi din trei licee de top. “În procesul de selecţie am ţinut cont de profilul educaţional al tinerilor, de nivelul de implicare în proiecte extra-curriculare, de performanţa lor şcolară, precum şi de motivaţia personală de a participa la acest program. Mentorii au fost aleşi în funcţie de aria de interes a tinerilor, astfel încât experienţa să fie una valoroasă şi relevantă pentru participanţi”, a mai precizat Carmen Grăjdeanu.

Se pare că mentorii au fost „cuceriţi” de maturitatea şi hotărârea tinerilor de a profita din plin de ziua petrecută alături de ei, de aceea au luat în calcul continuarea prorgramului. „Şi Jean-François Fallacher a fost impresionat de nivelul de pregătire al elevei pe care a cunoscut-o în cadrul programului de mentorat, de claritatea şi coerenţa obiectivelor sale de dezvoltare profesională”, a mai spus Carmen Grăjdeanu.