FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit sondajului online, realizat în luna ianuarie, aproximativ 25% dintre centrele de contact şi-au mutat deja în cloud o parte din aplicaţiile de comunicare de business.

“Se preconizează că numărul agenţilor din centrele de contact care vor utiliza soluţii în cloud pentru a furniza servicii de relaţii cu clienţii va creşte cu aproape 20% în acest an, în timp ce numărul agenţilor care vor utiliza sisteme implementate la locaţie va creşte cu doar 2%. Posibilitatea de a creşte numărul agenţilor în funcţie de volumul de muncă într-o anumită perioadă, prin utilizarea soluţiilor în cloud, este un avantaj foarte mare, de care beneficiază în special companiile din domeniul telecom, financiar şi de outsourcing”, a adăugat Marcin Grygielski, Manager Teritorial pentru Europa de Est al Interactive Intelligence.

Companiile sunt tot mai interesate de furnizarea de servicii suport pe dispozitive mobile, iar potrivit estimărilor anterioare ale ININ, aproximativ 60% dintre companiile private sunt în favoarea direcţionării investiţiilor din acest an către furnizarea de servicii de asistenţă prin intermediul aplicaţiilor mobile de pe dispozitive specifice. Investiţiile vizează atât dezvoltarea de noi aplicaţii mobile specializate, cât şi îmbunătăţirea aplicaţiilor deja existente, întrucât unele companii deja utilizează acest canal. De asemenea, aproximativ 50% dintre companii vor investi în îmbunătăţirea serviciilor de asistenţă furnizate prin intermediul reţelelor de socializare, canal preferat în special de utilizatorii tineri.