Cautare
, Contributor

Telecom |
|

O treime din dispozitivele cu Android se duc în China

android.jpg
Vânzările dispozitivelor care folosesc sistemul de operare Android, dezvoltat de cei de la Google, au continuat trendul ascendent şi în acest an la nivel mondial. O ţară, însă, este de departe cel mai mare consumator de gadgeturi care au la bază acest sistem: China.

Potrivit unui studiu realizat de Informa Telecoms&Media, China a devenit în acest moment cea mai mare piaţă independentă pentru Android, aproape două treimi din totalul dispozitivelor vândute în ţară în ultimul an folosind sistemul dezvoltat de Google. Astfel, la nivel mondial, China este responsabilă pentru o treime din veniturile Android.

În Statele Unite, a doua mare piaţă pentru Andoid – deţine o cotă de 11% -, se estimează ca în 2013 cel puţin unul din două telefoane mobile vândute să aibă la bază această platformă.

„Estimăm că în 2012 au fost vândute aproximativ 786 de milioane de smartphone-uri, aici fiind incluse şi modelele care folosesc variante necertificate ale Andoid, extrem de populare în China, cu 45%  mai mult decât numărul total de smartphone-uri vândute în 2011”, a declarat Malik Saadi, analist în cadrul Informa Telecoms&Media.

Piaţa chineză a telefoanelor inteligente a marcat în acest an cea mai mare creştere comparativ cu anii anteriori: 85%. Un exemplu bun al amplorii acestui fenomen este reprezentat de faptul că în primul weekend pe piaţa chineză, iPhone 5 a vândut două milioane de unităţi. Chiar şi aşa, Apple are o cotă de piaţă de doar 5% şi se estimează că va pierde teren în faţa dispozitivelor Nokia şi a Windows Phone.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii