FacebookTwitterLinkedIn

Fumătorii din Suedia nu mai au voie să fumeze în zonele aflate în fața barurilor, potrivit DPA. Autorităţile suedeze au promulgat o nouă lege cu privire la fumatul în spaţii publice care se aplică începând de luni.

În prezent, suedezii nu au voie să fumeze în spațiile închise, dar sunt acceptate de lege spațiile amenajate special pentru fumători la locul de muncă și în spațiile publice.

O țară din Europa a interzis fumatul în spații publice. Oamenii nu mai pot fuma nici în fața barurilor

Locurile de joacă publice, staţiile de autobuz şi peroanele din gări sunt de asemenea vizate de prevederile extinse ale acestei interdicţii referitoare la fumat. Noile reglementări se aplică, de asemenea, ţigaretelor electronice.
 
Autoritatea suedeză din domeniul sănătăţii publice consideră aceste măsuri ca un pas important în protejarea sănătăţii populaţiei, precum şi în reducerea riscului pe care îl presupune fumatul pasiv. Guvernul premierului Stefan Lofven şi-a stabilit obiectivul ca Suedia să devină o ţară fără fumători până în 2025, potrivit Stirileprotv.ro.
Suedia a interzis fumatul în baruri și restaurante în mai 2005. Potrivit noii legislații, țara nordică își propune să elimine definitiv acest obicei până în 2025.