Cautare
, Contributor

Industrie |
|

O statuie a lui Christofor Columb din Ciudad de Mexico, înlăturată de autorităţi 

O statuie a lui Christofor Columb din Ciudad de Mexico a fost înlăturată de autorităţi, sâmbătă, după ce mai multe grupuri de activişti au ameninţat că o vor demola.  
 aboneaza-te
Mexic

Potrivit AFP, statuia lui Clumb a fost demontată de pe soclu la decizia instituţiilor culturale, după cum a transmis Ministerul mexican al Culturii, scrie news.ro.

Autorităţile au spus că statuia a fost înlăturată la cererea guvernului Ciudad de Mexico pentru a fi evaluată starea ei şi, eventual, restaurată. Odată cu aceasta, alte patru statui ale unor călugări franciscani au fost demontate cu scopul de a fi restaurate.

Grupuri de activişti au îndemnat la protest. Evenimentul „Îl vom da jos” este programat pentru luni, 12 octombrie, dată la care este marcată sosirea lui Columb în America.

Primarul Ciudad de Mexico, Claudia Sheinbaum, a lăsat să se înţeleagă că, după restaurare, monumentul ar putea să nu fie amplasat în acelaşi loc. 

Poate că ar fi bine să ne gândim la ce reprezintă Columb, mai ales privind anul viitor”, a spus ea la o conferinţă.

Mexicul va marca în 2021 bicentenarul independenţei, 500 de ani de la sosirea conchistadorului Hernán Cortés şi 700 de ani de la fondarea México-Tenochtitlán (astăzi, Ciudad de Mexico).

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii